PREDIVNE VIJESTI STIŽU IZ OŠ BRESTOVEC OREHOVIČKI: Zahvaljujući prijavi na natječaj "Zeleni pojas", INA će s 20 tisuća kuna podržati njihov hvalevrijedan projekt

DJECA VIŠE NEĆE STAJATI NA KIŠI: Do kraja studenoga kraj škole će se izgraditi zelena i pametna autobusna stanica za učenike

Objavljeno: 04.05.2021. JJ

Lijepe vijesti stižu iz Osnovne škole Stjepan Radića Brestovec Orehovički, koja se prijavila na ovogodišnji natječaj “Zeleni pojas”. Njega već osmu godinu provodi INA, Ovog je puta pristiglo rekordnih 348 prijava projekata, a među 12 odabranih je i OŠ iz Brestovca Orehovičkog.
Danas je potpisan Ugovor o sponzorstvu za projekt spomenute zagorske škole pod nazivom “Zelena i pametna školska autobusna stanica”, što znači da će INA realizaciju projekta podržati s 20.000 kuna. Podsjetimo, o tome koji će projekt dobiti financijsku potporu INA-e, odlučivali su korisnici Facebooka svojim glasovima.
Iz brestovečke škole pojasnili su i zašto im je ovaj projekt toliko važan.

– Snijeg padao ili sunce pržilo, 95 posto učenika putnika iz OŠ Stjepana Radića Brestovec Orehovički svakodnevno čeka autobus, nemajući gdje skloniti glavu. Ovim projektom, kojeg podržava INA, izgradit ćemo zelenu i pametnu školsku autobusnu stanicu, opremljenu s četiri foto-naponska panela, baterijom za pohranu energije i pametnim trošilima – LED rasvjeta, infotainment i punjači za pametna trošila, te je okružiti vinovom lozom, točnije, ugroženom autohtonom sortom starohrvatska belina. U srcu Zagorja, a povezani s cijelim svijetom, djeca će u zaštićenim i ugodnim uvjetima čekati prijevoz, a ujedno motivirani, educirani i angažirani u čuvanju tradicije, korištenju obnovljivih izvora energije i brizi za održivi razvoj. Zahvaljujemo INA-i iz Zagreba, a posebno grupi Ininih Facebook fanova, koji su nas podržali s 1636 Facebook glasova, na hvalevrijednoj potpori koja će nam omogućiti da svoju želju i ideju pokrenemo i pretvorimo u stvarnost te je realiziramo do kraja studenoga 2021. godine – poručio je ravnatelj OŠ Brestovec Orehovički Zdenko Kobeščak.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba