MAJSTORI SVI NAPUHALI DEBELO PREKO 2,00: Policija u Dubrovčanu, Krapini i Valentinovu zaustavila pijane vozače, neki su recidivisti, neki bez položenog vozačkog ispita

Prvom prijeti kazna od 20.000 kuna, drugom 10.000 i tri mjeseca bez vozačke, a trećem 15.000 i šest mjeseci bez vozačke

Objavljeno: 03.05.2021. AB

U Dubrovčanu su u subotu oko 20 sati policijski službenici prilikom nadzora prometa zaustavili osobno vozilo kojim je upravljao 51-godišnjak, za kojeg je utvrđeno da vozi s 2,46 promila alkohola u organizmu i bez položenog vozačkog ispita. Određeno mu je zadržavanje u prostorijama policije do prestanka djelovanja alkohola, a protiv njega će biti podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu zbog počinjenih prekršaja s ukupnom predloženom novčanom kaznom od 20.000 kuna.
Istog dana, oko pola sata ranije, u Krapini su zaustavili osobno vozilo kojim je upravljao 46-godišnjak s 2,67 promila alkohola u organizmu. Vozaču je određeno zadržavanje u prostorijama policije do prestanka djelovanja alkohola te će protiv njega biti podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu zbog počinjenog prekršaja, s predloženom novčanom kaznom od 10.000 kuna i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom “B” kategorije u trajanju od tri mjeseca.
U nedjelju pak je u Valentinovu kraj Pregrade, zaustavljeno osobno vozilo kojim je upravljao 49-godišnjak, za kojeg je utvrđeno da vozi s 2,33 promila alkohola u organizmu, ali i da je ponavljač prekršaja, odnosno recidivist. Određeno mu je zadržavanje u prostorijama policije do prestanka djelovanja alkohola te će protiv njega biti podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu zbog počinjenog prekršaja s predloženom novčanom kaznom od 15.000 kuna i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilima “B” kategorije u trajanju od šest mjeseci.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba