Nastavljaju se višemilijunska ulaganja Hrvatskih voda na području grada Novog Marofa

“Pred izradom glavnog projekta su retencija Koroščak, uređenje potoka Makojišće, uređenje potoka Vapnara i uređenje Bednje”

Objavljeno: 03.05.2021. zagorjeinternational

Direktor Vodnogospodarskog odjela za Muru i gornju Dravu Hrvatskih voda Danijel Bunić i gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač sa suradnicima održali su radni sastanak te obišli lokacije aktualnih i planiranih investicija Hrvatskih voda na novomarofskom području.
Bunić je istaknuo da su u protekle četiri godine radovi bili na 47 lokacija, ukupne vrijednosti 6,7 milijuna kuna, dok je inicijalni plan za ovu godinu na razini 1,2 milijuna kuna.
– Imamo odličnu suradnju i podršku Grada Novog Marofa u pripremi na terenu. Tako smo radili na održavanju vodotoka, ali i na klizištima. U protekle dvije godine, u suradnji s Gradom i ŽUC-om, za klizišta smo izdvojili 400.000 kuna, a ove godine 560.000 kuna – rekao je Bunić.
Godine 2017. počela je priprema projektne dokumentacije za Aglomeraciju Novi Marof. Do sada je uloženo 1,9 milijuna kuna, a za ovu godinu u planu je 210.000 kuna. Procijenjena vrijednost Aglomeracije Novi Marof je 350 milijuna kuna s PDV-om, a 69  posto sredstava osigurano je iz Europske unije. Trenutno je u fazi pripreme pred aplikaciju, u očekivanju uvjeta za prijavu.
Bunić je najavio još neke investicije.
– Trenutno pripremamo četiri projekta koji su pred izradom glavnog projekta. To su retencija Koroščak, uređenje potoka Makojišće, uređenje potoka Vapnara i uređenje Bednje uz buduću istočnu obilaznicu. S 2020. godinom u to je uloženo 500.000 kuna, a ovogodišnji je plan 576.000 kuna – najavio je Bunić.
Gradonačelnik Jenkač zadovoljan je suradnjom s Hrvatskim vodama.
– Iz pregleda napravljenog vidljivo je da se konstantno ulagalo. A mi smo brdovito, brežuljkasto područje, gdje stalno ima potreba za intervencijama na vodotocima. Hrvatske vode vrlo su aktivne, koordiniramo projekte i mogu samo izraziti zadovoljstvo dosad završenim projektima. To mogu vidjeti i naši građani. Isto tako, prema najavama, nema mjesta sumnji da će i ubuduće biti tako – rekao je Jenkač.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba