PUNE RUKE POSLA ZA POLICIJU: Tijekom vikenda obavili očevid kod sedam prometnih nesreća, utvrđeno i 85 prekršaja

DOBRO ZAGORCI, KAJ DELATE? Izazivaju nesreće alkoholizirani, nerijetko i bez vozačkih dozvola, voze prebrzo, ne vežu se, telefoniraju

Objavljeno: 03.05.2021. AB

Policijski službenici PU krapinsko – zagorske tijekom vikenda obavili su očevid kod sedam čak prometnih nesreća. Tri prometne nesreće bile su s materijalnom štetom, a dogodile su se u Zaboku, zbog nepropisne vožnje unatrag, u Stubičkim Toplicama zbog nezaustavljanja vozila pred prijelazom ceste preko željezničke pruge i u Oroslavju zbog nedržanja potrebitog razmaka između vozila. U toj prometnoj nesreći vozač je upravljao vozilom s 2,06 promila alkohola u organizmu.

Slijetanja i sudari

U prometnoj nesreći do koje je došlo u Borkovcu uslijed neprilagođene brzine došlo je do slijetanja vozila van kolnika, a vozač koji je upravljao vozilom s 1,17 promila alkohola u organizmu zadobio je lakše tjelesne ozljede. Zatim također lakše tjelesne ozljede zadobile su dvije osobe u prometnoj nesreći do koje je došlo u Mariji Bistrici zbog ne držanja potrebitog razmaka između vozila.
U prometnoj nesreći do koje je došlo u Cerju Jesenskom zbog nekretanja vozilom sredinom obilježene prometne trake, jedna osoba zadobila je teške, a jedna osoba lakše tjelesne ozljede. U Štuparju kraj Krapine, u nedjelju oko 17 sati, zbog držanja vozila preblizu desnom rubu kolnika, došlo je do slijetanja vozila van kolnika, o čemu smo pisali. Vozač je prevezen u Opću bolnicu Zabok gdje je i preminuo.  U Trnovcu Desinićkom, na makadamskoj cesti uslijed nekretanja vozila sredinom ceste došlo je do prevrtanja traktora, pri čemu je traktorist (59) zadobio teške tjelesne ozljede, a vozilom je upravljao prije stjecanja prava i s 1,30 promila alkohola u organizmu.

Vikend rekorderi

Tijekom pojačanog nadzora utvrđeno je i ukupno 85 prometnih prekršaja. Od toga je bio 31 prekršaj nepropisne brzine kretanja vozila, 14 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, šest prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, jedan prekršaj nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje te 33 ostala prekršaja u prometu. Najveća brzina kretanja vozila od 178 km/h utvrđena je na A2 u visini mjesta Ciglenica Zagorska, a najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu kod vozača iznosila je 2,67 promila. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba