LJUBITELJ STE VOŽNJE NA DVA KOTAČA? Ne propustite Dane tehničke ispravnosti motocikala

Od 3. do 8. svibnja u svim redovnim stanicama na području RH napravite besplatni tehnički pregled svoga motocikla

Objavljeno: 02.05.2021. zagorjeinternational

Preventivno – sigurnosna akcija nadzora tehničke ispravnosti motocikala i mopeda pod nazivom “Dani tehničke ispravnosti motocikala 2021” provodit će se u razdoblju od 3. do 8. svibnja u svim redovnim stanicama za tehnički pregled vozila na području Republike Hrvatske.
Akcija se odvija pod pokroviteljstvom Nacionalnog programa za sigurnost cestovnog prometa, u suradnji s Hrvatskim autoklubom i Centrom za vozila Hrvatske.
– Kao što nam je svima poznato, motocikli i mopedi su, kao i sva ostala vozila L kategorije, posebno ugrožena skupina motoriziranih sudionika u prometu. Dolaskom ljepšeg vremena, svakodnevno se povećava njihovo sudjelovanje u prometu na cestama, stoga je ova akcija usmjerena isključivo na tu kategoriju vozila. Akcija ima isključivo preventivno – sigurnosni karakter i temeljena je na poticanju vozača motocikala i mopeda da preventivno kontroliraju ispravnost vlastitog vozila kako bi sigurno sudjelovali u prometu, odnosno izbjegli prometne nesreće uvjetovane tehničkom neispravnošću vozila. Vlasnici vozila se u akciju uključuju dobrovoljno, a fokus je na pružanju savjetodavne i tehničke pomoći stručnih osoba stanice za tehnički pregled, s ciljem uklanjanja eventualno utvrđenih nedostataka na vozilu – kažu iz Policijske uprave krapinsko – zagorske, pa ističu kako besplatni pregled vozila u ovoj akciji ne zamjenjuje redovni tehnički pregled, odnosno, od akcije su izuzeta vozila za koja u spomenutom razdoblju održavanja akcije postoji zakonska obveza provesti tehnički pregled i registraciju.
Također je potrebno naglasiti da u sklopu ove akcije neće biti sankcioniranja vlasnika za čija se vozila utvrdi da su tehnički neispravna, nego će ih se savjetovati o načinu otklanjanja neispravnosti te uputiti u ovlašteni servis.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba