Krapinsko - zagorska županija nabavila aplikaciju e-Pripreme za državnu maturu, čime su zagorskim maturantima omogućene besplatne online pripreme za polaganje državne mature

“Ova aplikacija svim srednjoškolcima izjednačava mogućnosti za nastavak obrazovanja, to je nešto što prijašnje generacije nisu imale”

Objavljeno: 01.05.2021. zagorjeinternational

Krapinsko-zagorska županija nabavkom aplikacije e-Pripreme za državnu maturu, omogućila je svim maturantima, učenicima srednjih škola na području županije, besplatne online pripreme za polaganje državne mature.

Inicijativu za kupnjom aplikacije pokrenula je Krapinsko-zagorska županija, a za njenu je nabavku izdvojila 30.000 kuna. U nju su se financijski uključili i Gradovi Krapina i Zabok, s iznosom od 10.000 kuna.

Aplikacija nudi dodatnu mogućnost, grupnih i individualnih on-line priprema za državnu maturu za potrebe srednjoškolaca koji su prijavili polaganje ispita državne mature u ovoj školskoj godini.

Omogućen je pristup svim obveznim i izbornim predmetima s obje razine ispita, odnosno A i B, ispitima ljetnih i jesenskih rokova državnih matura, neograničenom korištenju aplikacije, interaktivnoj osobnoj statistici i prikazu osobnog napretka.

Aplikacija je na raspolaganju i svim profesorima i profesoricama.

Situacija s pripremama za maturu učenicima i njihovim obiteljima osobito je teška u trenutnoj situaciji pandemije COVID-19. Učenici nastavu od ožujka 2020. godine sve više prate, djelomično ili u potpunosti, prema on-line modelu – nastave na daljinu,  pa je veća  i potreba za podrškom učenicima. Dodatne on-line pripreme, uz mogućnost on-line instrukcija, učenicima će kroz Aplikaciju e-Pripreme za državnu maturu pomoći u izjednačavanju mogućnosti za nastavak obrazovanja u odnosu na prilike koje su imale prijašnje generacije, koje su nastavu pohađale u cijelosti po modelu nastave uživo u učionicama – rekao je župan Kolar.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba