U Krapinskim Toplicama predstavljen HDZ-ov kandidat za načelnika, Zvonko Očić

“Nema važnije stvari od toga da naše mlade obitelji ostanu u Krapinskim Toplicama, stoga je jedna od najvažnijih točaka pomoć obiteljima s malom djecom, kroz besplatne vrtiće“

Objavljeno: 01.05.2021. zagorjeinternational

Zvonko Očić, predsjednik Općinskog vijeća Općine Krapinske Toplice u upravo završenom mandatu, kandidat je Hrvatske demokratske zajednice za načelnika Općine. Na predstavljanju kandidature bio je i aktualni načelnik, kandidat za župana Krapinsko-zagorske županije, Ernest Svažić.

Očić je naglasio da njegov program za Krapinske Toplice nije skup neostvarivih želja, nego realan program kojeg će provesti sa svojim timom kako bi svaki stanovnik općine Krapinske Toplice živio životom dostojnim 21. stoljeća.

– Jedna od najvažnijih točaka je pomoć mladim obiteljima, obiteljima s malom djecom, kroz besplatne vrtiće. Nema važnije stvari od toga da naše mlade obitelji ostanu u Krapinskim Toplicama. Imat ćemo i pomoć hrvatske Vlade na čelu s Andrejem Plenkovićem koji ima senzibilitet prema hrvatskoj obitelji i mladima – istaknuo je Očić te nastavio da će se voditi briga i o najstarijoj populaciji pa će umirovljenici imati besplatno dopunsko zdravstveno osiguranje.

9,5 milijuna kuna

Govorio je i o kapitalnim projektima te podsjetio da će za nekoliko dana biti završen veliki projekt izgradnje vatrogasnog doma.

– To je projekt vrijednosti veće od 9,5 milijuna kuna, a od toga su europska sredstva 7,4 milijuna. Taj projekt je važan i stoga što ćemo izmještanjem sadašnjeg vatrogasnog doma iz Centra za kulturu, u centru Krapinskih Toplica dobiti novi prostor za proširenje i otvaranje multimedijskog centra za kojeg već imamo i građevinsku dozvolu i sve papire. Samo čekamo da ga apliciramo za natječaje – najavio je kandidat za načelnika Krapinskih Toplica.

Aktualni načelnik i kandidat za župana Ernest Svažić smatra da je Zvonko Očić najbolji kandidat za preuzimanje mjesta načelnika.

– Sretan sam da na kraju drugog mandata postoji nekoliko izuzetno kvalitetno pripremljenih projekata koje sam radio u suradnji s predsjednikom Općinskog vijeća Zvonkom Očićem. Dokazao se u borbi za interese naše općine. Prvenstveno komunalna problematika se ne rješava samo ovdje na terenu, nego treba i pokucati kod mnogih županijskih i državnih tijela. Zvonko se tu stvarno nije štedio – rekao je Svažić.

Sportska dvorana

Kao primjer onoga što se dobro radilo Svažić je naveo izgradnju dječjeg vrtića “Maslačak“, u trenutku kada za takve projekte nije bilo nacionalnih mjera financiranja, a nisu postaja ni europska sredstva.

– Naša odluka da se takav veliki projekt realizira u konačnici, pokazala se ispravnom jer su Krapinske Toplice danas prepoznatljivo dobro okruženje za obitelji s djecom. Podrška Općine obiteljima s djecom i predškolskom odgoju je prepoznata puno šire – kazao je Svažić te najavio sljedeći veliki projekt u Krapinskim Toplicama, a to je izgradnja sportske dvorane osnovne škole. Za taj je projekt naglasio da će ga realizirati njegov nasljednik Očić.

Predstavljeni su i kandidati na listi HDZ-a za Općinsko vijeće Krapinskih Toplica. Uz nositelja Zvonka Očića to su Gordana Kapelac, Vladimir Huzak, Vesna Dragčević, Slavko Gradiški, Nina Ljubičić, Srećko Heršak, Josip Martinec, Renata Petrač, Miljenko Filipčić, Zlatko Halapir, Silvija Kramarić i Vesna Matovina.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba