Održana 132. redovna izvještajna i izborna skupština DVD-a Marija Bistrica

Za predsjednika ponovno izabran Velimir Babić, a za zapovjednika Filip Hajster

Objavljeno: 28.04.2021. zagorjeinternational

Dobrovoljno vatrogasno društvo Marija Bistrica, kao središnje društvo Vatrogasne zajednice općine Marija Bistrica, u subotu je održalo svoju 132. redovnu izvještajnu i izbornu skupštinu, izvještava Radio Marija Bistrica. Za predsjednika je ponovno izabran Velimir Babić, a za zapovjednika Filip Hajster.
DVD trenutno broji 75 članova s pravom glasa, 15 podupirućih i 25 članova djece i mladeži. U Izvješću o radu društva, istaknuto je kako su prošle godine sudjelovali na 12 intervencija, od čega su dva požara bila na stambenim, a tri na gospodarskim objektima.

Pomoć civilnoj zaštiti

Zabilježeno je i 47 intervencija tehničke prirode za čije je potrebe postrojba bila direktno kontaktirana od strane stanovnika Marije Bistrice, a to su, primjerice, prijevoz vode, pranje javnih površina, kontrolirano spaljivanja biljnog otpada… Također, članovi operativne postrojbe sudjelovali su i kao logistička pripomoć prilikom društvenih, kulturnih i sportskih događanja, a od 21. ožujka do 26. travnja vršili su ophodnje s ciljem sprječavanja širenja zaraze koronavirusa.

Obnovljeno grijanje

Operativna postrojba je u srpnju organizirala i sudjelovala na združenoj vatrogasnoj vježbi VZO-a Marija Bistrica, a bili su i domaćin osposobljavanja za zvanje vatrogasac 1. klase, seminara za voditelje vatrogasne mladeži te seminara za upravljanje vatrogasnim intervencijama.
Prošle je godine obnovljeno grijanje u Vatrogasnom domu te su nabavljene znatne količine nove opreme.
Skupštini su prisustvovali predsjednik Vatrogasne zajednice KZŽ i Vatrogasne zajednice općine Marija Bistrica Stjepan Skuliber te načelnik Marija Bistrice Josip Milički.

Najnovije po kategorijama

OD 23. LIPNJA: Pješaci će moći prolaziti nadvožnjakom, teretni promet preusmjerit će se novoizvedenom dionicom spojne ceste, a evo koji su obilazni pravci za ostala vozila

GRAĐANI SE MOLE ZA RAZUMIJEVANJE: Zbog radova na spojnoj cesti Zabok – Krapina, idući tjedan se za sav motorni promet zatvara nadvožnjak Lepajci

OD 23. LIPNJA: Pješaci će moći prolaziti nadvožnjakom, teretni promet preusmjerit će se novoizvedenom dionicom spojne ceste, a evo koji su obilazni pravci za ostala vozila

Objavljeno: 18.06.2021. AB
“Za vrijeme pandemije dobar dio gospodarstva nije mogao disati punim plućima – dobro je iskoristiti ovakve prilike, da damo mogućnost izlagačima da se predstave i da nešto prihoduju“
BRAVO! Zlatarski mališani tijekom cijele su školske godine pomagali napuštenim životinjama – prikupljali donacije, a neki su čak i volontirali u Skloništu “Luč Zagorja”

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter