"PROGRAM ZA BUDUĆNOST" SDP-ove KOALICIJE

“NAŠA VIZIJA ZAGORJA ZA NAREDNIH 10 GODINA”: Pozivamo političke suparnike da ne ukrstimo mačeve, već programe i da vidimo tko nudi bolju sliku županije

Objavljeno: 28.04.2021. zagorjeinternational

Naš se program zove “Program za budućnost”. Zašto za budućnost? Zato što ovdje ima projekata koji će promijeniti sliku Zagorja u pojedinim sektorima, podići je na jednu višu razinu i nakon provedbe tih projekta, kao što se zna reći, ništa više nikada neće biti isto – – rekao je na predstavljanju programa koalicije zagorskog SDP-a, HSS-a i HSU-a, održanom u Maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Krapina, krapinsko – zagorski župan Željko Kolar, koji se bori za novi mandat na čelu županije.
Otkrio je kako su program podijelili u sedam cjelina – gospodarstvo i poljoprivreda, obrazovanje, sport i kultura, zatim zdravlje i kvaliteta života, pa zeleni razvoj, socijalna jednakost i civilno društvo, turizam i očuvanje prirode te digitalizacija i mobilnost.

– Nakon izgradnje Poslovno – tehnološkog inkubatora s Centrom za robotiku i nove tehnologije, izgradnje triju sportskih dvorana i jedne škole, dvanaest energetskih obnova škola, projekta Znanstveno – edukacijsko – zabavnog centra, Centra kompetentnosti za ugostiteljstvo i turizam, sigurne kuće za žrtve nasilja “Novi početak” i svega onoga što smo radili, danas predstavljamo program za budućnost – istaknuo je kandidat za župana.

Do 2030. godine

U programu koalicije SDP-HSS-HSU je tako izgradnja i opremanje sportskih dvorana u Petrovskom, Krapinskim Toplicama, Konjščini, Velikom Trgovišću, Stubičkim Toplicama, Gornjoj Stubici, Oroslavju, Svetom Križu Začretju i Zlataru, zatim dogradnja specijalnih bolnica za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice i Stubičke Toplice, izgradnja zgrade sjedišta Zavoda za hitnu medicinu KZŽ i Centra za palijativnu skrb KZŽ, postavljanje sunčanih elektrana na 43 županijske zgrade, izgradnja termalnog – spa kompleksa Stubaki, uređenje Bedekovčanskih jezera, projekt “Crna kraljica” u Krapini, uređenje Šemničkih toplica, muzej drvenih igračaka i licitara, izgradnja širokopojasne infrastrukture i mobilne mreže, Lepoglavska spojnica – projekt povezivanja željeznicom unutar funkcionalne regije Središnja Hrvatska, nastavak izgradnje brze ceste Popovec – Marija Bistrica – Zlatar Bistrica – Zabok (Mokrice) sa spojem na Breznički Hum, odvojak B – Konjščina – čvor Komin, izgradnja drugog kolnika autoceste Zagreb – Macelj na dionici Krapina – Đurmanec te brza cesta “Zagorska transverzala” – Varaždin – Ivanec – Krapina.
Kolar je najavio i da u županijskom proračunu od 2022. godine planiraju otvoriti novu stavku, kako bi se omogućilo sufinanciranje boravka u domovima starijih i nemoćnih osoba po imovinskom cenzusu.

– Predstavili smo ovaj program za budućnost, svjesni da će nas za četiri godine politički oponenti napadati jer neće svi biti realizirani, iako smo mi i predvidjeli da neće sve biti gotovo do 2025. godine. No, rekli smo da gledamo za čitavu financijsku omotnicu EU-a, do 2027. godine, pa čak i tri godine više, do 2030. godine. Uvjereni smo da će, kao i do sada, Zagorke i Zagorci to prepoznati i da će nam još jednom ukazati svoje povjerenje kako bismo te projekte mogli zajednički realizirati. Naime, prije četiri godine, kada sam ovdje stajao, govorili smo o Poslovno – tehnološkom inkubatoru u Krapini i o projektu Newlight, koji su realizirani te o elektrifikaciji pruge od Zaprešića do Zaboka, koja će biti završena do kraja ove godine. Dakle, ono što smo predvidjeli u strateškim projektima u posljednjem mandatu, realizirali smo te sam uvjeren da će tako biti i u mandatu koji je pred nama – zaključio je Kolar.

Inovativna ekonomija

Predsjednik zagorskog SDP-a Siniša Hajdaš Dončić istaknuo je kako njihov program uključuje komponente inovativne ekonomije, cirkularne ekonomije i ekonomije koja je podložna stalnim promjenama.

– Ova koalicija daje jasan odgovor kako bi Zagorje trebalo izgledati za desetak godina. Pozivam naše političke suparnike da ova dva tjedna ne ukrstimo mačeve, nego da ukrstimo programe i da vidimo tko nudi bolju, inovativniju, sigurniju sliku Krapinsko – zagorske županije. Moje duboko uvjerenje je da to nudi program SDP-a, HSS-a i HSU-a i naš kandidat za župana Željko Kolar te njegova kandidatkinja za zamjenicu Jasna Petek – zaključio je Hajdaš Dončić. (ab, jj)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba