Načelnik stožera Ferek - Jambrek o obavezi nošenja maski na otvorenom u Krapinsko – zagorskoj županiji:

“Uvidjeli smo da se kod crkava, trgovačkih centara, tržnica i autobusnih kolodvora stvaraju gužve, ovo je preventiva da zadržimo zadovoljavajuće brojke”

Objavljeno: 27.04.2021. AB

Načelnik Županijskog stožera civilne zaštite KZŽ Anđelko Ferek – Jambrek komentirao je novu nužnu epidemiološku mjeru za područje Krapinsko – zagorske županije, koju je na zahtjev Županijskog stožera donio Nacionalni stožer civilne zaštite, a to je da je od danas do 16. svibnja obavezno nošenje maski za lice ili medicinskih maski na otvorenim prostorima.

– Uvidjeli smo da se kod trgovačkih centara, tržnica, na autobusnim kolodvorima i kod crkava stvaraju gužve na otvorenom te ovime želimo spriječiti širenje koronavirusa. Nacionalni stožer ima odluku da na otvorenom ne treba nositi maske, ali treba držati distancu metar i pol, no mi smo donijeli tu odluku jer je nemoguće to kontrolirati, a imamo brojna događanja kao što su pričesti i krizme. Odluka je na snazi do 16. svibnja, nakon toga bi sva ta okupljanja malo razrijediti, a želimo spriječiti širenje i za vrijeme samih izbora. Što se tiče samih brojki, zasad smo stabilni, a veseli nas što ukupan broj aktivnih oboljelih pada, pogotovo što pada broj zaražene djece – u petak ih je bilo 35, a danas ih je 28. No, htjeli smo preventivno djelovati da spriječimo širenje virusa na okupljanjima. Znamo da je odluka maksimalno 25 ljudi na okupljanjima, no mnogi se toga ne drže, a često je to i nemoguće ispoštovati. Ovom mjerom dakle želimo zadržati zadovoljavajuće brojke.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba