Silvija Zagorec je kandidatkinja HDZ-a za zamjenicu varaždinskog župana

“Poznajem problematiku ruralnih sredina i žena sam koja prihvaća izazove”

Objavljeno: 27.04.2021. zagorjeinternational

Kandidatkinja HDZ-a za zamjenicu župana Varaždinske županije je Silvija Zagorec.

Na predstavljanju kandidature Zagorec je zahvalila Županijskoj organizaciji HDZ-a i koalicijskim partnerima te kandidatu za župana Anđelku Stričaku na ukazanom povjerenju za ovu odgovornu funkciju.

– Dolazim iz ruralne sredine, iz općine Vidovec, kraja nadaleko poznatog po poljoprivrednoj proizvodnji, kraja u kojem sam odrasla i koji uvijek nosim u srcu. Odrasla sam u višečlanoj obitelji koja se tradicionalno bavi poljoprivredom. Radne navike i moralne vrijednosti stečene u najranijoj dobi, usađene od roditelja, trudimo se moja braća i ja ugraditi u svakodnevni život i posao, svatko u svom području, odnosno u poljoprivredi i medicini – rekla je kandidatkinja za zamjenicu župana, koja je profesionalni rad kao diplomirana inženjerka geotehnike zamijenila obiteljskim poslom na OPG-u.

– Upoznata sam s problematikom i primarnim potrebama ruralnih sredina te smatram da svojim angažmanom mogu doprinijeti da se ona poboljša. Žena sam koja prihvaća izazove i vođena sam iskrenom željom da svojim znanjem i iskustvom pridonesem boljitku naše prelijepe županije zajedno sa kandidatom za župana – poručila je Zagorec.

HDZ-ova kandidatkinja za zamjenicu župana Varaždinske županije Silvija Zagorec u dva je mandata bila vijećnica Općinskog vijeća Vidovca te predsjednica Povjerenstva za razvoj ruralnog turizma Općine Vidovec. Članica je Školskog odbora Osnovne škole Vidovec i članica Udruge žena Općine Vidovec. Sudjelovala je u radu Nadzornog odbora Turističke zajednice Varaždinske županije kao zamjenica predsjednika. Predsjednica je Općinske organizacije HDZ-a Vidovca. Završila je dvogodišnji obrazovni projekt „Žene u politici i društvu“ pod pokroviteljstvom Zaklade „Konrad Adenauer“ i Zaklade hrvatskog državnog zavjeta.

Anđelko Stričak, kandidat za varaždinskog župana, naglasio je da Silvija Zagorec ima dobro političko iskustvo.

– Ovo je sada iskorak ili dogradnja. Ovime također šaljemo dvije jasne poruke. Jedna je da je svaki kutak naše Varaždinske županije bitan pa i manja mjesta iz kakvog dolazi i Silvija, a druga da su u HDZ-u na izvršnim, dužnosničkim pozicijama žene dobrodošle – rekao je Stričak.

Nadica Dreven Budinski, predsjednica Zajednice žena Katarina Zrinski, kazala je da je izbor Silvije Zagorec za kandidatkinju za zamjenicu župana samo nastavak rada i politike HDZ-a.

– U bivšem sazivu varaždinske Županijske skupštine jedino je klub vijećnika HDZ-a imao pet žena, zadovoljenu kvotu od 40 posto. Naravno da će sve članice iz cijele županije dati podršku Silviji kao dožupanici i našem kandidatu za župana Anđelku – kazala je Dreven Budinski.

Podršku HDZ-ovoj kandidatkinji za zamjenicu župana dali su i koalicijski partneri, HSLS i HSU.

– U koaliciji su nam potrebne kandidatkinje i kandidati koji dolaze iz ruralne sredine i imaju veliko znanje. Čekamo 16. svibnja kao pobjednička koalicija – rekla je predsjednica županijskog HSLS-a i gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković.

– Ova koalicija, HDZ, HSU, HSLS, u dogovoru je donijela odluku da Silvija bude dožupanica. To je ono što je Hrvatska stranka umirovljenika Varaždinske županije prepoznala – dogovor i zajedničku suradnju. To su prepoznali umirovljenici Varaždinske županije i idemo svi po pobjedu – dodala je predsjednica županijskog HSU-a i članica Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe Jadranka Bahlen.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba