Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić u posjetu je Krapinsko - zagorske županije - svoj je obilazak započeo u Zaboku, gdje je posjetio tvrtku SATO

VLASNIK RATKO HABUS: Dosad smo na EU fondove prijavili projekte vrijedne oko 50 mil. kuna, a susret s prvim čovjekom Ministarstva preko kojeg povlačimo novac iz EU fondova, vrlo je koristan

Objavljeno: 26.04.2021. zagorjeinternational

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić u posjetu je Krapinsko – zagorskoj županiji.
Obilazak je započeo u Zaboku, gdje je posjetio tvrtku SATO, u kojoj ga je dočekao vlasnik Ratko Habus. Tvrtka je specijalizirana za proizvodnju etiketa, prehrambenu industriju, industriju pića, kao i kozmetiku i kemijsku industriju.

120 milijuna kuna

– Tvrtka ima 115 zaposlenih, a godišnji prihodi su 120 milijuna kuna, od čega imamo 25 posto izvoza. Izvozna tržišta su nam Slovenija, Austrija, Njemačka, Italija te Bosna i Hercegovina. Tvrtka je registrirana 2008. godine. Dvije smo se godine bavili trgovinom, da bismo 2011. godine započeli s vlastitom proizvodnjom. Maksimalno koristimo europske fondove te sredstva koja država daje kao poticaj. Trenutno smo u procesu prijave na natječaj jednog fonda, a dosad smo na EU fondove aplicirali projekte vrijedne otprilike 50 milijuna kuna. Dakle, vrlo smo aktivni i trenutna vrijednost strojeva koje imamo u proizvodnji je oko 15 milijuna eura. Na novoj smo lokaciji od lipnja prošle godine, a prije toga smo je sređivali. Zgrada je kupljena s poticajem kamata od strane Ministarstva gospodarstva, Krapinsko – zagorske županije i Grada Zaboka – otkrio je Habus, pa dodao kako će razgovor s ministrom Ćorićem biti veoma koristan za njih.

Ministar je uvijek dobrodošao u naše proizvodne pogone, s obzirom na to da se mi ne reklamiramo javno. Imamo krajnje kupce, kod kojih direktno odlazimo, pa propagandna kampanja nama nije primarna, no razgovor s prvim čovjekom Ministarstva preko kojeg potežemo novac iz europskih fondova, vrlo je koristan za nas. Informirat ćemo ministra o dosadašnjim projektima koje smo realizirali, ali i o onima u budućnosti – istaknuo je Habus.

U Krapini i Donjoj Stubici

Svoj obilazak Krapinsko – zagorske županije ministar Ćorić nastavit će u Krapini, gdje će se najprije u gradskoj vijećnici susresti s gradonačelnikom Zoranom Gregurovićem, a potom obići krapinsku tvrtku Jedinstvo. Nakon toga će u Donjoj Stubici obići Poslovnu zonu Dona te tvrtku Frassinox. (ab, vc)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba