PROMETNA NESREĆA U GUBAŠEVOM: Uzrokovao je 55-godišnjak s 1,81 promilom alkohola u krvi

Nastavio se kretati ravno nakon nailaska na raskrižje, probio metalnu ogradu i sletio u odvodni kanal

Objavljeno: 26.04.2021. zagorjeinternational

U Gubaševom se u nedjelju oko 21.30 sati dogodila prometna nesreća s materijalnom štetom. Do prometne nesreće je došlo kada 55-godišnji hrvatski državljanin nije brzinu kretanja osobnog vozila prilagodio osobinama ceste te se nastavio kretati ravno nakon nailaska na raskrižje i prednjom stranom vozila udario u metalnu odbojnu ogradu, probio je te sletio u odvodni kanal. Na mjestu događaja vozaču je pružena hitna medicinska pomoć te je utvrđeno da nije zadobio tjelesne ozljede.
Vozač je alkotestiran te je utvrđeno kako je vozilom upravljao s 1,81 promila alkohola u organizmu. 55-godišnjaku je na mjestu događaja zbog počinjenog prekršaja, uz izdanu naredbu o određivanju mjere opreza, mjerom opreza od 12 sati privremeno oduzeta vozačka dozvola te je isključen iz prometa.
Protiv vozača će biti podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu s predloženom novčanom kaznom u iznosu od 11.500 kuna i predloženom zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba