RONIOCI ČISTILI BEDEKOVČANSKA JEZERA: Dan planeta Zemlje obilježen tradicionalnom ekološkom akcijom u organizaciji Ronilačkog kluba "Zaron"

HOĆE LI BAJERI NAPOKON POSTATI TURISTIČKO ODREDIŠTE? “Sredstva su osigurana u općinskom proračunu, samo čekamo državu da nam da koncesiju za upravljanje”

Objavljeno: 26.04.2021. zagorjeinternational

U subotu je, u sklopu obilježavanja Dana planeta Zemlje, Klub podvodnih aktivnosti “Zaron” organizirao tradicionalnu ekološku akciju čišćenja Bedekovčanskih jezera.
Predsjednik “Zarona” Bogdan Celinić otkrio je kako članovi i članice kluba sudjeluju u brojnim ekološkim akcijama diljem Hrvatske, ali i susjednih država.

– Mi smo mali klub mladih s velikim idejama i velikim srcem. Da imamo velike ideje, potvrđuje i činjenica da sudjelujemo u svim ekološkim akcijama po Jadranu, ali i da imamo našeg Marija Celinića, koji sada ide na Mount Everest i to je prva akcija “Iz dubine u visine”. Dakle, on zaroni na 40 metara, pa izroni i krene gore prema vrhu, na 6000 metara – rekao je Bogdan Celinić.

Turistički centar

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar podsjetio je kako voda sačinjava 71 posto našeg planeta, a od toga samo 3,5 posto čine slatke vode, čijoj zaštiti treba posvetiti posebnu pažnju.

– Ronilačkom klubu “Zaron” su se i ovog puta pridružili njihovi prijatelji iz Kostrene i Lučkog te smo svi zajedno poslali poruku kako treba štititi prirodu i naše zeleno Zagorje. Naravno, veliku podršku dajemo našem Zagorcu koji se sada penje na Mount Everest i koji je negdje na šest tisuća metara visine. Svi se nadamo, svi mu držimo fige, svi mu dajemo podršku da uspije i da se popne na Mount Everest kao drugi Hrvat, ali prvi pod hrvatskom zastavom te da i amblem Krapinsko – zagorske županije – bajke na dlanu vijori na najvišem vrhu svijeta – istaknuo je župan Kolar.
Načelnik Bedekovčine Darko Ban istaknuo je kako se Bedekovčanska jezera redovito čisto, ali i da se neke akcije mogu provesti samo uz pomoć ronioca.
Dodao je i kako Općina na području Bedekovčanskih jezera ima u planu razvoj sportsko – rekreacijskog i turističkog centra.

Na 50 godina

– Imamo spremna idejna rješenja za staze za bicikliste i šetače, restoran u stečaju smo otkupili, imamo spremne projekte za otvaranje tog restorana, a spremni su i ostali sadržaji, poput dječjih igrališta i igrališta za odbojku. Sredstva su osigurana u ovogodišnjem proračunu, tako da smo spremni i još samo čekamo državu da se odluči i da nam da koncesiju za upravljanje na barem 50 godina, s pravom gradnje, da možemo razvijati sport i turizam u Bedekovčini – zaključio je Ban.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba