I po ljeti i po zimi

“Kaj on glumi u kratkim rukavima?”

Objavljeno: 25.04.2021. zagorjeinternational

Svaki izbori, a pogotovo lokalni, uvijek su prilika da se šira javnost upozna s različitim profilima ljudi, a posebno su zanimljivi oni koji nisu klasični “kravataši” i “košuljaši”, već žive i funkcioniraju po svojim principima, a odlučili su se okušati u političkoj areni.
Na tragu jednog takvog kandidata, zanimljiv upit, doduše neslužben, dobili smo za Damira Novinu, o kojem smo već prethodno pisali, ali nikad u političkom kontekstu. Kandidat za zamjenika gradonačelnice Krapine ispred SDP-a na predstojećim izborima svoje principe pokazao je spomenutom kandidaturom nakon više od 30 godina članstva u HDZ-u. Što, naravno, nije naišlo na veliko odobravanje jednih, a svakako i na čuđenje i razne komentare onih drugih, No, pustimo načas politiku, barem do službenog početka kampanje. Pitanje koje se većini Krapinčana nameće i komentiraju među sobom je “Zašto je taj čovjek uvijek u kratkim rukavima?” Pa čak i po zimi, kada su temperature ispod ništice, a nije rijetkost da ga u istim tim uvjetima vidite još k tome i na motoru.

Prilika je ovo koju nismo mogli propustiti, a da ne iskoristimo da ga priupitamo o kratkim rukavima. Na naše pitanje odgovara da je razlog jednostavan – nije mu zima. Novinarska znatiželja nije nam zadovoljena, pa inzistiramo na podrobnijem objašnjenju. Odgovara nam da u stvari nema osjet boli kao većina ljudi, pa tako niti na toplo hladno (osim emotivne op.a.), a zanimljivo mu je kako ljudi reagiraju, ali ne žele to pokazati kada ga sretnu po zimi u kratkim rukavima, a neugodno im je pitati ga. Priznaje nam da tako iskazuje svoj tihi protest prema određenim ustaljenim normama kojih se pojedinci slijepo pridržavaju, a kojima s druge strane izostaje ona ljudska komponenta, poštenje.

To je njegov, kako kaže, svojevrsni simbolični šamar pojedincima u društvu koji funkcioniraju po principu da je samo odijelo dovoljno da čini čovjeka. Tvrdi da vjeruje da je posebno iritantan, pogotovo u protokolima, kad se po vrućini većina znoji u skupim odijelima i stegnutih kravata, dok on svoju jednostavnost i iskrenost iskazuje na svoj način. Sa smiješkom nam poručuje da slobodno napišemo da svi Krapinčani koji podržavaju njegovu političku aktivaciju, na dan izbora obuku kratke rukave u znak da ga podržavaju.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba