Iznimno talentirani i nagrađivani mladi zagorski glazbenici

U marijabistričkom Domu kulture ove nedjelje održat će se koncert Roberta Hrena na bisernici i Ivana Roda na klaviru, možete pratiti i online

Objavljeno: 24.04.2021. zagorjeinternational

U Domu kulture u Mariji Bistrici ove nedjelje u 19.30 sati održat će se koncert Roberta Hrena na bisernici i Ivana Roda na klaviru. Riječ je o koncertu iz ovogodišnje koncertne sezone 8. “Bistričkog zvukolika”, međunarodnog glazbenog natjecanja u organizaciji Udruge “Svesvir” Marija Bistrica. Na programu su djela Bacha, Mozarta, Ujevića, Cigankova i Ysayea. Ulaz je slobodan uz pridržavanje epidemioloških mjera, a s obzirom na ograničen broj posjetitelja, koncert će biti moguće pratiti i online, na Facebook stranici Turističke zajednice općine Marija Bistrica – Visit Marija Bistrica.

Grand prix

Roberto Hren rođen je 2001. u Zagrebu, a živi u Mariji Bistrici. Nakon završene jezične gimnazije te srednje glazbene škole u Zaboku u klasi profesora Petra Varge, upisuje Muzičku akademiju u Zagrebu gdje trenutno studira na prvoj godini u klasi profesora Veljka Valentina Škorvage. Natječe se u različitim kategorijama: kao solist na bisernici i u tamburaškim orkestrima. Među brojnim osvojenim nagradama ističu se Oskar znanja (2019) te Grand prix na međunarodnom natjecanju tamburaša (2021).
Ivan Rod rođen je 2000. godine u Zaboku. Klavir upisuje u Osnovnoj glazbenoj školi u Mariji Bistrici, a svoje glazbeno školovanje nastavlja u Zagrebu, u GU Elly Bašić u klasi profesorice Zorice Mihajlović. Uz srednju glazbenu školu završio je i Opću gimnaziju u Zlataru. Dobitnik je brojnih nagrada klavirskih natjecanja, od kojih izdvaja Međunarodno natjecanje pijanista – Memorijal Jurica Murai (2018.) gdje u F kategoriji osvaja drugu nagradu, 8. međunarodno “Koroško klavirsko tekmovanje” (Slovenija, 2018.), gdje je dobitnik prve nagrade.

Prva godina klavira

Na prvom međunarodnom natjecanju “Memorijal Matusja Blum” 2019. u Sarajevu, dobitnik je treće nagrade. U sklopu ciklusa “Zagrebački solisti i mladi glazbenici” u Muzeju Mimara 2019. godine, sa Zagrebačkim solistima i Fabijanom Košćakom izveo je Koncert za dva klavira i gudače u c-molu, J. S. Bacha. Student je prve godine klavira na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi profesora Đure Tikvice.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba