INVESTICIJA VRIJEDNA GOTOVO 60 MILIJUNA KUNA: Hrvatski Telekom je započeo s implementacijom najmodernije optičke infrastrukture na području grada Krapine te općina Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj

“Oko 10.300 kućanstava, poslovnih i javnih korisnika, uživat će u gigabitnim brzinama i najboljem iskustvu u korištenju telekomunikacijskih usluga”

Objavljeno: 23.04.2021. zagorjeinternational

Hrvatski Telekom je započeo s implementacijom najmodernije optičke infrastrukture na području grada Krapine te općina Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj, što će za otprilike 10.300 korisničkih jedinica, odnosno kućanstava, poslovnih i javnih korisnika na spomenutom području značiti uživanje u gigabitnim brzinama i najbolje iskustvo u korištenju telekomunikacijskih usluga, kažu iz HT-a.
Riječ je o ulaganju vrijednom 59.428.809 kuna, od čega je 21.995.217 kuna iznos sufinanciran iz fondova Europske unije. Uvođenje optike doprinijet će unaprjeđivanju kvalitete života i turističke ponude te omogućiti nesmetano korištenje naprednih i inovativnih digitalnih proizvoda i usluga. Partner Hrvatskog Telekoma u realizaciji ovog projekta je Općina Đurmanec.

Optička mreža

Hrvatski Telekom je krajem 2020. godine pokrenuo postupak nabave za projektiranje i izgradnju optičke mreže za navedena područja te se odabir ekonomski najpovoljnijeg izvođača radova očekuje najkasnije u lipnju. S odabranim izvođačem, Hrvatski Telekom će u ovoj godini završiti projektiranje optičke mreže, a početak same implementacije očekuje se u 2022. godini.
Dijelovi optičke mreže puštat će se u rad sukcesivno, kako budu izgrađeni, a cjelokupna optička mreža na navedenom području bit će puštena u rad najkasnije do kraja 2023. godine.
Osim za vrhunsko iskustvo kućne internetske povezanosti, koja je neophodna za rad od kuće, održavanje nastave na daljinu i uživanje u zabavnim sadržajima poput gaminga, realizacijom ovog projekta unaprijedit će se korištenje naprednih digitalnih proizvoda i usluga poput e-Građani, e-škole, e-zdravlje, e-parking i ostalih projekata iz domene pametnih gradova.

Brz i kvalitetan pristup

– Kao načelnik, pozdravljam ovu vrijednu investiciju kojom će se osigurati najbrža i najkvalitetnija telekomunikacijska mreža za sve žitelje našeg područja. Trudimo se stalno raditi na projektima koji će dodatno poboljšati kvalitetu života. Uz sva druga ulaganja, danas nam kvalitetan i brz internet itekako može pomoći da imamo što kvalitetniji svakodnevni život i poslovanje – rekao je Damir Belošević, načelnik Đurmanca.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba