Povodom dana općine, župe i osnovne škole, u Gornjoj Stubici je organiziran prigodni program, u sklopu kojeg su dodijeljena i općinska priznanja

NAČELNIK KRIZMANIĆ: Uloga zajednice posebno je došla do izražaja prilikom potresa. Vatrogasci, udruge, obrtnici, svi su odradili vrhunski posao i ja im na tome zahvaljujem

Objavljeno: 23.04.2021. Jelena Jazbec

Povodom dana općine, župe i osnovne škole, koji se obilježava na Jurjevo, u Gornjoj Stubici je organiziran prigodni program, koji je uključivao razgled novog Dječjeg vrtića “Jurek” i dodjelu općinskih priznanja.
– Možemo biti zadovoljni. Prošle smo godine imali potres i koronavirus, i iako nam je to stvaralo probleme oko proračuna i organizacije projekata, uspjeli smo neke od njih završiti, dok su preostali u završnoj fazi. Tu je svakako Spomen hiža Rudolfa Perešina, proširenje groblja, izgradnja dječjeg vrtića… Sve su to projekti o kojima se govorilo tijekom godina, a sada napokon svjedočimo tome da je, primjerice, vrtić u potpunosti završen – rekao je Krizmanić pa zahvalio općinskim vijećnicima na suradnji u proteklom mandatu.
Dodao je i kako je gotovo nemoguće nabrojiti sve projekte u protekle četiri godine.

Za životno djelo

– Asfaltirali smo preko dvije tisuće četvornih metara nogostupa, postavili smo oko 700 – 800 novih rasvjetnih tijela. Kad sam tek postao načelnikom, izvorni prihodi proračuna su iznosili oko pet milijuna kuna, a izvršenje oko šest, dok nam je ove godine izvršenje 24 milijuna kuna. Dakle, sve su to pokazatelji da se nešto ipak napravilo proteklih godina. Napravljeno je sve ono što je rečeno i što se objektivno moglo napraviti – kazao je Krizmanić.
Istaknuo je i kako je u potresu oštećeno blizu 300 objekata, pri čemu je posebno do izražaja došla uloga zajednice, vatrogasaca, obrtnika, udruga. Oni su odradili vrhunski posao. Kroz samo nekoliko dana saniralo se sve što se moglo sanirati. To je velika stvar i ja im na tome zahvaljujem – zaključio je Krizmanić, pa uručio općinska priznanja.
Nagradu za životno djelo dobio je Ivica Kontent, za izuzetan uspjeh u promicanju glazbene kulture i rad s mladima.

Ostali nagrađeni

Povelju općine dobili su Jana Pavalić, Petar Ruk, Caritas Župe sv. Jurja i ŽVA Fiola, a plakete DVD Gornja Stubica i Marko Frajtak. Zahvalnice su dobili Cvjećarna Ivančica, za 35 godina rada, Ugostiteljski obrt “Junior”, za 30 godina rada, El-PO obrt za trgovinu, stolarski obrt i trgovina vl. Darka Lisaka i Zajednički obrt Horvatinčić za 25 godina rada, Ljekarne Dogan, Automehanika Jakopović, Obrt Sever te Trgovina i ugostiteljsko Poštek za 20 godina rada, ETOS – BETON i Stolarija Hren za 15 godina rada te Drvoprerada Sviben, IVY i Niskogradnja Zagorje za 10 godina rada. Dodijeljene su i zahvalnice petorici članova Puhačkog orkestra Vatrogasne zajednice općine, za 25 godina neprekidnog djelovanja, zatim Ani Breber Krucelj, Zvonimiru Kovačecu, Marku Mihaljinecu, Petri Blagec, Miji Hren i Petru Pavaliću.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba