Povodom Dana grada Zlatara, u Galeriji izvorne umjetnosti otvara se izložba likovnih radova slovenskog slikara

Benjamin Žnidaršič slika ustima, a do sada je imao 45 samostalnih i 226 skupnih izložbi te je dobitnik niza priznanja i nagrada u Sloveniji i inozemstvu

Objavljeno: 23.04.2021. zagorjeinternational

U zlatarskoj Galeriji izvorne umjetnosti, ove subote s početkom u 18 sati bit će otvorena izložba likovnih radova slovenskog slikara Benjamina Žnidaršiča iz Postojne.
Izložba se organizira povodom Dana grada Zlatara, u suradnji s Udrugom željezničara slikara “Plavo svjetlo” iz Zagreba. Jedna je od rijetkih međunarodnih likovnih priredbi u Krapinsko – zagorskoj županiji, a moći će se razgledati do 10. svibnja.
Posebnost izložbe je to što autor Benjamin Žnidaršič slika ustima, što će i prilikom otvorenja demonstrirati. Naime, Žnidaršič je 1986. pao s trešnje, ozlijedio kralježnicu i ostao tetraplegičar. Nakon ozljede kralježnice objavio je tri zbirke pjesama – “Ritem srca”, “Most na drugi breg” i “Zlate perutnice”, kao i djelo u prozi “Govorica života”.
Povremeno je počeo slikati 2000. godine, no ozbiljnije se njime počeo baviti kada je 2003. godine postao stipendist Međunarodnog udruženja slikara koji slikaju ustima i nogom. Slikarstvo je postalo njegov način života, pa je tako 2009. godine postao pridruženi, a 2011. godine punopravni član spomenutog Međunarodnog udruženja sa sjedištem u Lichtensteinu. Imao je 45 samostalnih i 226 skupnih izložbi te je dobitnik niza priznanja i nagrada u Sloveniji i inozemstvu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba