Proslavljena 110. godišnjica Osnovne škole "Ljudevit Gaj" Krapina

Žuta ljepotica koja na ponos gradu i Krapinčanima uspješno odolijeva zubu vremena, na poklon dobila video spot i internetsku stranicu – pogledajte ih

Objavljeno: 22.04.2021. zagorjeinternational

Svake godine, 20. travnja, Osnovna škola “Ljudevit Gaj” Krapina svečano obilježava Dan škole i obljetnicu smrti dr. Ljudevita Gaja, čije ime ponosno nosi od 1965. godine. I ove je godine bilo osobito svečano jer se slavila velika, 110. obljetnica žute ljepotice koja odolijeva godinama, na ponos gradu i stanovnicima Krapine.

Poseban dar

Ravnateljica škole, Vlatka Družinec, svečano je otvorila izložbu učeničkih radova koju je osmislila Sonja Jurman, učiteljica likovne kulture. Zbog epidemioloških razloga otvaranju je prisustvovalo nekoliko učitelja i stručnih suradnika, a pozivu su se odazvali i gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović, župnik krapinske Župe sv. Nikole biskupa, vlč. Davor Štuljan i ravnateljica Osnovne škole Augusta Cesarca, Matilda Juričev Žigman. Pogledali su video-spot osmišljen kao poseban dar školi povodom 110. obljetnice postojanja u kojem učenik Niko Kovačec preuzima ulogu dr. Ljudevita Gaja i ponosno šeta školom, posjećuje knjižnicu, razgovara s djecom u razredu, pohvaljuje učenike područnih škola za marljivost i služenje kajkavskim narječjem i na kraju završava velikom porukom: “Narod bez narodnosti jest tijelo bez kosti!”.

Potom se pridružio tamburašima koji su zajedno s učiteljicom Katarinom Rihtar odsvirali, dok je učenica Ella Ranogajec Inkret otpjevala Gajevu budnicu “Još Horvatska ni propala”.

– Za spot je posebno zaslužna njegova autorica, učiteljica informatike Ivana Bračević, uz pomoć suradnika iz škole i vanjskih suradnika, Tina Macana i Marka Cerovca. Povodom velike obljetnice osmišljena je i nova mrežna stranica pod nazivom 110 godina Osnovne škole “Ljudevit Gaj” koju su izradili učitelji informatike, a posebno učiteljice Vlatka Matejaš i Ivana Bračević. Na njoj se može pogledati već spomenuti video-spot, virtualna izložba, školski list Naj-Gaj (učiteljica Jasna Leljak i suradnici) koji je nakon kraće pauze ponovno počeo izlaziti, Kajkavski rječnik (učiteljica Katarina Barlović), Gajeva ljekarna (učiteljica Marija Klasić u suradnji s knjižničarkom Suzanom Pracaić), Naši talenti – naša snaga (defektologinja Aleksandra Podsečki i suradnici) te online fotoalbum „Iz knjižnice“ (knjižničarka Suzana Pracaić). Tijekom tjedna medijski će sadržaji biti prezentirani učenicima od strane njihovih učitelja, a izložbu će moći posjetiti u skladu s epidemiološkim mjerama osobno ili virtualno – ističe ravnateljica škole Vlatka Družinec.

Maske za poklon

Osmišljen je i prigodan letak o školi (učiteljica Branka Leljak), a svi su učenici i djelatnici na poklon dobili masku za lice s natpisom 110 godina Osnovne škole “Ljudevit Gaj”, kao znak sjećanja na ovu veliku godišnjicu.

– Svim učenicima i djelatnicima želimo sretan Dan škole te pohvaljujemo sve učenike i učitelje matične i područnih škola koji su svojim trudom, radom, marljivošću i kreativnošću u izmijenjenim uvjetima rada s radošću obilježili 110. obljetnicu škole – poručuje ravnateljica Družinec.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba