REZULTATI ROADPOL-ovog SPEED MARATHONA: U Zagorju u jednom danu na 73 lokacije policija utvrdila 290 prekoračenja brzine

U Budinščini vozio 96 km/h na mjestu gdje je dozvoljeno 50 km/h

Objavljeno: 22.04.2021. zagorjeinternational

U srijedu je na području svih policijskih uprava u Hrvatskoj, pa tako i na području PU krapinsko – zagorske, proveden pojačani, kontinuirani, 24-satni nadzor brzine kretanja vozila u okviru ROADPOL-ove aktivnosti “Speed Marathon”. Cilj akcije je smanjenje prometnih nesreća uslijed nepropisne brzine kretanja vozila, odnosno povećanja broja vozača koji poštuju prometne propise i prometne znakove kojima se ograničava brzina kretanja vozila, a za provođenje pojačanog nadzora brzine kretanja vozila korišteni su svi raspoloživi uređaji za nadzor brzine i maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika.
Lokacije na kojima se nadirala brzina kretanja vozila odabrane su sukladno prijedlozima građana, odnosno na mjestima za koje građani smatraju da na njima vozači ne poštuju ograničenja brzine kretanja vozila te na mjestima na kojima se učestalo događaju prometne nesreće. U Zagorju se tako nadzor brzine kretanja vozila provodio na 73 lokacije, a tijekom akcije zabilježeno je 290 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila. Najveća brzina utvrđena je u Budinščini od 96 km/h, na mjestu gdje je prometnim znakom brzina kretanja vozila ograničena na 50 km/h.

– U cilju sprečavanja prometnih nesreća, pogotovo onih s najtežim posljedicama, policijski službenici će i nadalje u svom svakodnevnom radu poduzimati pojačane aktivnosti usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, prije svega prekršaje nepropisne brzine kretanja vozila, upravljanja vozila pod utjecajem alkohola, opojnih droga i lijekova, nekorištenja sigurnosnih pojaseva na svim sjedalima na kojima je sigurnosni pojas ugrađen, nepropisnog korištenje mobitela tijekom vožnje, ali i svih ostalih prekršaja – ističu iz policije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba