Preminuo je mladić kojemu je pozlilo prilikom policijske intervencije prošlog utorka

MAJKA MLADIĆA: “Donirala sam njegove organe, svi su zdravi, a ne bi bili da je progutao drogu”

Objavljeno: 22.04.2021. zagorjeinternational

Mladić kojemu je pozlilo tijekom policijske intervencije, preminuo je u KB-u “Sveti Duh”, piše 24 sata.

Spominjalo se kako je mladić progutao nepoznatu količinu droge, no njegova majka tvrdi kako su policijski službenici tijekom pokušaja uhićenja, prekoračili ovlasti.

– Da, moj sin je preminuo. Upravo dogovaram pokop, donirala sam njegove organe, svi su zdravi, što ne bi bili da je progutao drogu – rekla je 36-godišnja majka pokojnog mladića iz Zaprešića.

Podsjetimo, radi se o mladiću koji je prošlog utorka završio na bolničkom liječenju pod pretpostavkom da se teško otrovao progutavši nepoznatu količinu droge, vjerojatno iz straha jer su u pretrazi njegova doma i drugih prostorija koje je koristio, policijski službenici pronašli 32 grama marihuane, 0,2 grama kokaina i uređaj za vakuumiranje, o čemu smo i izvještavali.

Preprodaja droge

Mladić je zajedno s još devetoricom muškaraca osumnjičen za preprodaju droge.

Iz policije su na navode majke o prekoračenju ovlasti, istaknuli kako su sredstva prisile, odnosno tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje, upotrijebili kako bi ga spriječili u pokušaju bijega. Kažu kako se nije žalio na ozljede i tegobe, no 10 minuta kasnije, pozlilo mu je te je policijski službenik započeo s reanimacijom.

– Dolaskom ekipe Hitne medicinske pomoći, pružena mu je  liječnička pomoć te je prevezen u Kliničku bolnicu “Sveti Duh”, gdje je i zadržan na liječenju. Radi utvrđivanja svih okolnosti tog događaja, već je započelo inspiciranje policijskog postupanja, kao i izuzimanje relevantne liječničke dokumentacije – stoji u priopćenju iz policije.

Pretres stana

Mladićeva majka prepričala je kako je izgledao pretres policije u stanu.

– Jedan policajac mu je jašio po leđima, dok ga je drugo dvoje držalo za ruke. Glavu s poda nije mogao dignuti. Vikao je: “Gušim se. Nemam zraka”, a ja sam im govorila da će mi ubiti sina tako. Nakon nekog vremena dopustili su mu da ustane, pa je on oteturao do kućnog dijela, gdje je sjeo na kauč. Dala sam mu čaj, a on se počeo gubiti. Bio je crno – blijed u licu. Takvu boju tena nikad nisam vidjela. Odjednom je izgubio svijest. Policajac ga je počeo reanimirati. Brzo je došla i hitna pomoć, koja ga je oživljavala puni sat – rekla je majka preminulog mladića.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba