Rok je 5. svibnja

LOKALNI IZBORI: Evo kada i gdje možete podnijeti usmeni ili pisani zahtjev za upis, dopunu ili ispravak podataka u registru birača

Objavljeno: 22.04.2021. zagorjeinternational

Uoči lokalnih izbora, koji će se održati 16. svibnja, iz Krapinsko – zagorske županije podsjećaju da svaki građanin ima pravo pregledati svoj upis u registar birača te tražiti njegovu dopunu ili ispravak. Usmeni ili pisani zahtjev za upis, dopunu ili ispravak podataka u registru birača podnosi se prema mjestu prebivališta birača, Upravnom odjelu za opću upravu i imovinsko – pravne poslove, svakog radnog dana:

  • od 19. do 23. travnja od 7 do 15 sati
  • od 26. travnja do 5. svibnja od 7 do 18 sati
  • u subotu, 1. svibnja, od 8 do 13 sati

Zahtjevi se podnose na sljedećim lokacijama:

Rok do kojeg građani mogu podnositi zahtjeve za upis, dopunu ili ispravak podataka u registru birača istječe u srijedu, 5. svibnja.

Uvjet za ostvarivanje prava glasovanja je važeća osobna iskaznica. Iznimno, osobne iskaznice koje su istekle nakon 11. ožujka 2020. smatraju se važećima pa će birači kojima je osobna iskaznica istekla počevši od 11. ožujka 2020. biti u popisu birača.
Na lokalnim izborima mogu glasovati samo birači s prebivalištem u Republici Hrvatskoj, i to samo u mjestu svog prebivališta.
Birači koji prilikom dolaska na biračko mjesto utvrde da nisu upisani u izvatke iz popisa birača, mogu na dan održavanja izbora ostvariti svoje pravo glasovanja potvrdom za glasovanje koju izdaje Upravni odjel za opću upravu i imovinsko – pravne poslove u Krapini i ispostavama Donja Stubica, Klanjec, Pregrada, Zabok i Zlatar za sve vrijeme glasovanja u vremenu od 7 do 19 sati.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba