Siniša Jenkač objavio kandidaturu za novi mandat na čelu Novog Marofa

“Samo u protekle četiri godine proveli smo projekte vrijedne više od 300 milijuna kuna – to je pravi smjer za Novi Marof!”

Objavljeno: 21.04.2021. zagorjeinternational

Nakon šest uspješnih godina na čelu Novog Marofa, aktualni gradonačelnik Siniša Jenkač ulazi u utrku za novi mandat i to uz podršku velike koalicije stranka – Hrvatske demokratske zajednice, Hrvatske seljačke stranke Braće Radić, Hrvatske narodne stranke – Liberalni demokrati i Hrvatske stranke umirovljenika.
Saborski zastupnik i predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Novi Marof, Siniša Jenkač, svoju je kandidaturu za gradonačelnika za predstojeće lokalne izbore predstavio u utorak, u novomarofskom Kulturnom centru “Ivan Rabuzin”, a predstavljanju su nazočili predsjednik Gradske organizacije HSS-a Braće Radić i aktualni zamjenik gradonačelnika Ivica Šantek, predsjednik novomarofske podružnice HNS-a Dragutin Đakmanec, predsjednik Gradske organizacije HSU-a i gradski vijećnik Vinko Pošta te aktualni zamjenik gradonačelnika Ivan Tuk.

– Prije šest godina, na prijevremenim lokalnim izborima, gradski HDZ opet je preuzeo vlast u svoje ruke i okrenuo razvoj grada u investicijskom smjeru. Tih šest godina obilježilo je nekoliko stotina milijuna kuna ostvarenih investicija u komunalnu, prometnu, ali i društvenu infrastrukturu, što znači i povećanje standarda življenja. Na temelju rezultata koji su ostvareni, s pravom se može reći da je ova koalicija stvorena da se nastavi pravi smjer za Novi Marof, stoga su koalicijski partneri podržali odluku GO HDZ-a Novi Marof da u novi mandat za gradonačelnika ide Siniša Jenkač, sa zamjenikom Ivanom Tukom – istaknuto je na predstavljanju kandidaturu
Obrativši se okupljenima, Jenkač je podsjetio na dosad realizirane projekte i one koji su u tijeku, ali i najavio ambiciozne planove i program za naredno razdoblje.

– Kad imaš viziju, ali i potporu na lokalnoj i državnoj razini, mnogo je lakše ostvariti zacrtano. Trenutno je na području Novog Marofa aktivno 28 projekata, ali to je samo dio onoga što smo naumili napraviti kako bismo unaprijedili naš kraj, poboljšali kvalitetu života svim našim žiteljima. U protekle četiri godine bilo je više od 300 milijuna kuna projekata i samo s razine Grada pokrenuti su i provedeni te ovih dana riješeni neki od najvećih problema – rekao je Jenkač.
Dodao je da je u tijeku cijeli niz manjih projekata te skrenuo pažnju na one velike – projekte financirane europskim sredstvima.

Ideje i želje

– Nama nitko ne može reći da nismo bili uspješni u povlačenju europskih sredstava, kad pogledamo 2019. godinu, a pokazatelji za 2020. i ovu godinu sigurno će dokazati da smo najjači u Varaždinskoj županiji i čitavoj regiji. Kad smo 2015. godine preuzeli odgovornost vođenja Grada, nismo dobili u nasljedstvo građevinske dozvole. Ideja jest nešto, svi mi imamo ideje i želje, ali ih morate pretočiti na papir i to traje. Nismo imali ni Strategiju razvoja grada Novog Marofa, ali to je iza nas. Krenuli smo i odmah 2015. godine pokrenuli projekte koji su danas završili, projekte za koje smo dobili europski novac – kazao je Jenkač.
Govoreći o velikim projektima realiziranim u proteklom razdoblju, Jenkač je posebno spomenuo sanaciju odlagališta neopasnog otpada Čret, izgradnju reciklažnog dvorišta, obnovu osnovnih i srednje škole, Aglomeraciju, izgradnju istočne obilaznice…
Planovi za budućnost su brojni i veliki, a Jenkač je prije svega obećao da će se nastaviti voditi briga o djeci, učenicima i studentima.

– Vjerujem da ćemo zadobiti povjerenje i da ćemo i dalje nastaviti voditi grad Novi Marof jer kao što i slogan veli – idemo u pravom smjeru! Vjerujem da će nas građani na predstojećim izborima podržati i omogućiti nam da nastavimo s projektima i programima jer mi nudimo realnost, nudimo ono što je moguće izvesti, ono što je u djelokrugu Grada i svih onih komunalnih i društvenih poduzeća koja se oslanjaju na Grad, ali i onih koja se oslanjaju na Republiku Hrvatsku. To su Hrvatske ceste, Hrvatske vode, Hrvatska elektroprivreda, ali i lokalne, odnosno županijske tvrtke poput Varkoma, Termoplina, Županijske uprave za ceste, s kojima smo odlično surađivali i s kojima smo pokrenuli puno velikih projekata. Pozivam birače da meni i kandidatu za mojeg zamjenika ukažu povjerenje na izborima, da nam pruže podršku u osvajanju novog mandata i da zajedno nastavimo u pravom smjeru – poručio je Siniša Jenkač.
Ivica Šantek je istaknuo da je koalicija ovdje da služi, a ne da vlada.

– To smo upravo i dokazali kada smo povjerili vođenje grada Novog Marofa ovdje aktualnom i budućem gradonačelniku Jenkaču. Prije šest godina tapkali smo na mjestu, proračun grada bio je i 14 milijuna kuna, da bismo ga u konačnici na kraju mandata završili prije šest godina s četiri milijuna minusa. Mogli smo, ali nismo oštetili Grad Novi Marof, nego smo uz veliki angažman gradonačelnika Jenkača to pretvorili u investicije – rekao je Šantek.

Kvalitetan partner

Đakmanec je podsjetio da je prije četiri godine donesena vrlo bitna odluka na razini države, kada se HNS priklonio HDZ-u, kako bi spasili državu u onome trenutku kad je bilo sve u rasulu.

– Uspjeli smo, dokazali smo se kao kvalitetan partner, kao kvalitetni ljudi koji žele boljitak hrvatskoj državi, zato vjerujem da je i HDZ prepoznao nas u Novom Marofu kao ozbiljne ljude s kvalitetnim ljudima oko sebe, koji želimo da građani i građanke žive jako dobro isto kao i na nivou Republike Hrvatske. Želim da svi zajedno i dalje vodimo grad, na dobrobit svih žitelja.
Okupljenima se obratio i Vinko Pošta, koji je kazao da se prije šest godina ništa nije radilo ni gradilo te da je Hrvatska stranka umirovljenika bila nezadovoljna i prva je odlučila da tome treba stati na kraj.

– Našli smo istomišljenika u seljačkoj radničkoj Radićevoj stranci i napustili smo prijašnju koaliciju, stvorili novu, izašli na nove izbore. Od tada, dogodilo se mnogo toga, gospodin Jenkač je imao viziju stvaranja Novog Marofa i mogu reći da se nismo prevarili. Tražili smo da umirovljenici bolje i lakše žive u Novom Marofu i to smo i ostvarili, sve što smo stavili u sporazum je učinjeno. Na razini države, razgovori su bili teški i dugi, ali će naši umirovljenici dobiti posebnu naknadu za ovu pošast koja vlada ne samo u Hrvatskoj, već u cijelome svijetu. Krenulo je na bolje, ima razumijevanja i na nama je da idemo zajedno naprijed – poručio je Pošta.

Najnovije po kategorijama

BRAVO! Zlatarski mališani tijekom cijele su školske godine pomagali napuštenim životinjama – prikupljali donacije, a neki su čak i volontirali u Skloništu “Luč Zagorja”
ŽELJKO KOLAR: Županija je pripremila projekte vrijedne 1,5 milijardi kuna. ZORAN GREGUROVIĆ: Mi u Gradu Krapini jedva čekamo raspisivanje natječaja

HRVATSKOJ NA RASPOLAGANJU 24,2 MILIJARDE EURA: Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU u Krapini predstavilo mogućnosti koje donosi nova europska financijska omotnica 2021. - 2027.

ŽELJKO KOLAR: Županija je pripremila projekte vrijedne 1,5 milijardi kuna. ZORAN GREGUROVIĆ: Mi u Gradu Krapini jedva čekamo raspisivanje natječaja

Objavljeno: 08.06.2021. zagorjeinternational

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter