Krenite i vi u potragu za Jurjem zelenim!

PREDAVANJE, IGRA I VIDEO MAPPING: Dvor Veliki Tabor organizira bogat program uz proslavu Jurjeva

Objavljeno: 21.04.2021. zagorjeinternational

U ─Źitavoj sjeverozapadnoj Hrvatskoj Jurjevo se slavi kao pravi po─Źetak prolje─ça, a nerijetko i kao po─Źetak gospodarske godine. Kr┼í─çanski sveti Juraj koji ubija zmaja, za┼ítitnik je brojnih zagorskih op─çina, me─Ĺu kojima je i Desini─ç.

Stoga ─çe se u Dvoru Veliki Tabor upravo na Jurjevo, dakle, ovog petka, odr┼żati prigodni program

Bez obzira na vremenske uvjete te uz stroge epidemiolo┼íke mjere, u ve─Źernjim satima otvaraju se vrata Velikog Tabora i uz slobodan ulaz organizira se doga─Ĺanje u sklopu projekta┬á“Living castles”.
U 19.30 sati po─Źinje stru─Źno predavanje, koje ─çe se mo─çi pratiti u┼żivo, u dvorani ili online na Facebook stranici Velikog Tabora – www.facebook.com/VelikiTabor/, pod nazivom “Kako je Jura do┼íao u Desini─ç i u kakvoj je vezi sa svetim trokutom?” Odr┼żat ─çe ga etnologinja Kristina Pavlovi─ç, koja ─çe govoriti o praksama i obi─Źajima vezanima uz Jurjevo u Hrvatskom┬ázagorju, ugra─Ĺenosti praslavenskih mitskih slika u pejza┼ż, uz slikovnu prezentaciju i demonstraciju izrade svirala i vjen─Źi─ça od cvije─ça.

U 20.30 sati na rasporedu je igra za posjetitelje “Potraga za Jurjem zelenim u Velikom Taboru”, uz glazbenu podlogu tradicionalnih jurjevskih pjesama

U 21 sat posjetitelji ─çe mo─çi u┼żivati u video mapping┬áprojekciji┬á“Living Tabor, Legenda o Veroniki Desini─çkoj”. Radionica i video mapping projekcije odr┼żavaju se u sklopu projekta LIVING CASTLES, koji se provodi u okviru programa Interreg V-A Slovenija ÔÇô Hrvatska, financiranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj.
 
Preporuka je posjetiteljima koji ┼żele sudjelovati u ÔÇťPotrazi za Jurjem zelenimÔÇŁ da se predbilje┼że na e-mail [email protected]

Ulaz u Dvor i sudjelovanje u programima za Jurjevo bit ─çe besplatni.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pro─Źitajte vi┼íe s na┼íeg weba

Prijavite se na naš newsletter