Krenite i vi u potragu za Jurjem zelenim!

PREDAVANJE, IGRA I VIDEO MAPPING: Dvor Veliki Tabor organizira bogat program uz proslavu Jurjeva

Objavljeno: 21.04.2021. zagorjeinternational

U čitavoj sjeverozapadnoj Hrvatskoj Jurjevo se slavi kao pravi početak proljeća, a nerijetko i kao početak gospodarske godine. Kršćanski sveti Juraj koji ubija zmaja, zaštitnik je brojnih zagorskih općina, među kojima je i Desinić.

Stoga će se u Dvoru Veliki Tabor upravo na Jurjevo, dakle, ovog petka, održati prigodni program

Bez obzira na vremenske uvjete te uz stroge epidemiološke mjere, u večernjim satima otvaraju se vrata Velikog Tabora i uz slobodan ulaz organizira se događanje u sklopu projekta “Living castles”.
U 19.30 sati počinje stručno predavanje, koje će se moći pratiti uživo, u dvorani ili online na Facebook stranici Velikog Tabora – www.facebook.com/VelikiTabor/, pod nazivom “Kako je Jura došao u Desinić i u kakvoj je vezi sa svetim trokutom?” Održat će ga etnologinja Kristina Pavlović, koja će govoriti o praksama i običajima vezanima uz Jurjevo u Hrvatskom zagorju, ugrađenosti praslavenskih mitskih slika u pejzaž, uz slikovnu prezentaciju i demonstraciju izrade svirala i vjenčića od cvijeća.

U 20.30 sati na rasporedu je igra za posjetitelje “Potraga za Jurjem zelenim u Velikom Taboru”, uz glazbenu podlogu tradicionalnih jurjevskih pjesama

U 21 sat posjetitelji će moći uživati u video mapping projekciji “Living Tabor, Legenda o Veroniki Desinićkoj”. Radionica i video mapping projekcije održavaju se u sklopu projekta LIVING CASTLES, koji se provodi u okviru programa Interreg V-A Slovenija – Hrvatska, financiranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj.
 
Preporuka je posjetiteljima koji žele sudjelovati u “Potrazi za Jurjem zelenim” da se predbilježe na e-mail [email protected]

Ulaz u Dvor i sudjelovanje u programima za Jurjevo bit će besplatni.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba