Načelnica Lobora Ljubica Jembrih potpisala je ugovor s izvođačem radova

U Markušbrijegu će se izgraditi dječje igralište opremljeno najsuvremenijim igralima, vrijedno 380 tisuća kuna

Objavljeno: 20.04.2021. zagorjeinternational

Mališani u općini Lobor uskoro će dobiti novo dječje igralište opremljeno najsuvremenijim igralima. Igralište vrijedno 380 tisuća kuna naći će svoje mjesto u naselju Markušbrijeg, a bit će izgrađeno u roku pola godine.
Kako je u ponedjeljak, prilikom potpisivanja ugovora s izvođačem radova, tvrtkom Niveto, najavila načelnica Lobora Ljubica Jembrih, izgradnjom novog dječjeg igrališta nastavlja se s ulaganjima na području općine, a prioritet su upravo mladi mještani,v odnosno mlade obitelji s djecom.

Demografska mjera

– Izgradnja dječjeg igrališta možda je samo mali dio demografskih mjera, ali bitnija je poruka i činjenica da ćemo našim malim mještanima osigurati uvjete za igru i odrastanje, kao što to imaju njihovi vršnjaci u puno većim sredinama – najavila je Jembrih.
Načelnica je kao važnu istaknula i činjenicu da se novo dječje igralište gradi kraj Društvenog doma u Markušbrijegu, čije prostorije redovito koristi Udruga “Sveta Ana” -za pomoć djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom Krapinsko – zagorske županije.

– Na nama je da našim najmlađima osiguramo što bolje uvjete za bezbrižno i sretno odrastanje. Ovo igralište kroz nekoliko mjeseci bit će ispunjeno dječjim smijehom, glasovima i veseljem i to je ono najvažnije – istaknula je Jembrih.

LAG “Zeleni bregi”

Projekt izgradnje dječjeg igrališta sufinanciran je sredstvima Europske unije, preko natječaja LAG-a “Zeleni bregi” te dijelom iz proračuna Općine Lobor. Osim izgradnje dječjeg igrališta u Markušbrijegu, osigurana su i sredstva za još jedno igralište.

– Po okončanju postupka javne nabave, krećemo s izgradnjom dječjeg igrališta kod Svetišta Majke Božje Gorske. Na taj način nastavljamo s izgradnjom dječjih igrališta u svim mjesnim odborima na području općine gdje postoje uvjeti za njihovu izgradnju – zaključila je načelnica Jembrih.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba