ROADPOL SPEED TEST: Diljem Europe provodi se 24-satni nadzor brzine

PRIPAZITE I USPORITE: Sutra su na terenu sve raspoložive policijske snage, mjere brzinu i kažnjavaju prekršitelje

Objavljeno: 20.04.2021. zagorjeinternational

U srijedu će se diljem Europe održati ROADPOL-ov Speed Maraton, 24-satni nadzor brzine na području cijele Europe, tijekom kojega se policijskim djelovanjem osigurava pridržavanje propisanih ograničenja brzine u prometu. Ova akcija organizira se tradicionalno jednom godišnje, tijekom ROADPOL-ove Operativne akcije ‘Brzina’, koja se ove godine održava od 19. do 25. travnja na području cijele Hrvatske, pa tako i na području PU krapinsko – zagorske.

– U srijedu će u poduzimanje aktivnosti na području RH biti uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa. Policijski službenici pritom nadziru brzinu odobrenim metodama i uređajima, a prijestupnici se zaustavljaju i kažnjavaju na licu mjesta. Također, prekršaji brzine utvrđuju se i fiksnim kamerama za mjerenje brzine vozila – upozoravaju iz policije.
Ističu da je neprilagođena i nepropisna brzina kretanja najčešći uzrok smrti na prometnicama Europe te je stoga među prekršajima kojima se ROADPOL ciljano bavi u svojim operativnim akcijama.

– Prekršaji brzine moraju se dosljedno kažnjavati posebno usmjerenim nadzorima na cestama, a cilj je da se počinitelji tih prekršaja isključe iz prometa. Kazne za prekoračenje brzine znatno su porasle u mnogim europskim zemljama posljednjih godina. Ipak, još uvijek ima previše vozača koji prekomjernom brzinom ugrožavaju sebe i živote ostalih sudionika u prometu – zaključuju iz policije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter