Pune ruke posla, prvo za policiju, a onda i za suce, koji ovaj put nisu imali milosti:

TROJICA ZAVRŠILA U ZATVORU: Recidivistu oduzeto vozilo, jedan vozač prekoračio brzinu za 59 km/h, druga dvojica vozila pod zabranom – jedan alkoholiziran, a drugi odbio alkotest

Objavljeno: 19.04.2021. AB

U subotu oko 16.10 sati, prilikom nadzora prometa u Svetom Križu Začretju, policijski službenici zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 35-godišnjak, koji je zatečen kako vozi bez položenog vozačkog ispita. Daljnjim provjerama utvrđeno je kako je već nekoliko puta pravomoćno kažnjavan za upravljanje vozilom bez položenog vozačkog ispita, a s obzirom da su osobite okolnosti opravdavale bojazan da će ponoviti istovrsne prekršaje, 35-godišnjak uhićen te mu je oduzeto mu je osobno vozilo do donošenja odluke suda o postupanju s automobilom. Zaustavljeni vozač je uz optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja doveden na Općinski sud u Zlataru, Stalna služba u Klanjcu, gdje mu je rješenjem određeno zadržavanje od osam dana, nakon čega je predan u zatvor u Zagrebu. Predložena novčana kazna za počinjen prekršaj je 20.000 kuna ili kazna zatvora od 60 dana, a daljnji prekršajni postupak nastavit će se redovnim putem.

15 dana zatvora

Istoga dana, oko 23.30 sati, policijski službenici su prilikom nadzora prometa u Razvoru zaustavili osobno vozilo kojim je upravljao 49-godišnjak, za kojeg je utvrđeno da vozi za vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima “B” kategorije te je odbio alkotestiranje. Vozač je uhićen i uz optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja doveden nadležnom sudu, gdje mu je izrečena zatvorska kazna u trajanju od 15 dana i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima “B” kategorije u trajanju od šest mjeseci.

U petak u 21.20 sati, policijski službenici su prilikom nadzora prometa u Velikoj Vesi zaustavili osobno vozilo kojim je upravljao 24-godišnjak. Utvrđeno je kako vozi za vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima “B” kategorije, pod utjecajem alkohola od 1,80 promila, nije koristio sigurnosni pojas i također je provjerama utvrđeno kao je već sankcioniran zbog istih prekršaja. Vozač je uhićen i uz optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja doveden nadležnom sudu, gdje mu je izrečena zatvorska kazna u trajanju od 15 dana, novčana kazna od 2000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima “B” kategorije u trajanju od šest mjeseci.

144 km/h

Još je jedan vozač ulovljen u subotu oko 9.20 sati na DC205 kod Dubrovčana – policijski službenici su prilikom nadzora prometa uređajem za mjerenje brzine kretanja vozila utvrdili kako 21-godišnjak upravlja osobnim vozilom brzinom od 144 km/h na dijelu prometnice, van naseljenog mjesta gdje je brzina kretanja prometnim znakom ograničena na 70 km/h. Zbog počinjenog prekršaja, protiv vozača je podnesen prekršajni nalog s novčanom kaznom u iznosu od 5000 kuna i izrečena je zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom “B” kategorije u trajanju od jedan mjesec.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba