"MANJE ORUŽJA – MANJE TRAGEDIJA": Policiji u subotu dragovoljno predao ručnu bombu

POLICIJA: Oružje se može predati uvijek i protiv osobe koja to učini neće se pokretati ni kazneni, niti prekršajni postupak

Objavljeno: 19.04.2021. AB

U subotu je jedna osoba u sklopu akcije “Manje oružja, manje tragedija” policijskim službenicima dragovoljno predala jednu ručnu bombu M-52 P3.

– Podsjećamo građane da se u sklopu spomenute akcije oružje može predati uvijek i protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati ni kazneni, niti prekršajni postupak, ukoliko oružje prijavi nadležnom tijelu radi predaje prije početka primjene svih zakonskih policijskih ovlasti. Pozivamo i apeliramo na sve one, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje i eksplozivna sredstva, s napomenom da to ne donose sami u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92- apeliraju iz policije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba