U Srednjoj školi Oroslavje završeno je obrazovanje za CNC poslužitelje

Kroz dva mjeseca stekli sve potrebne kompetencije za obavljanje jednostavnijih poslova na CNC strojevima

Objavljeno: 19.04.2021. zagorjeinternational

U Srednjoj školi Oroslavje provedeno je obrazovanje za poslove poslužitelja CNC stroja, a financirano je, u skladu s potrebama tržišta rada, od strane Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Krapina.

Polaznici su kroz okvirno dva mjeseca, stekli sve potrebne kompetencije za obavljanje jednostavnijih poslova na CNC strojevima, posluživanju stroja te za izradu dijelova na tokarilici ili glodalici. Učili su primjenjivati strojarska mjerenja i osnove tehničkog crtanja s Auto CAD-om.

Uvjeti koje polaznici moraju ispunjavati kako bi mogli upisati program su završena četverogodišnja srednja škola ili trogodišnja srednja škola iz područja strojarstva, zdravstvena sposobnost za obavljanje poslova u području strojne obrade metala te adekvatne sposobnosti.

Obrazovanje je usmjereno na posluživanje numerički upravljanih alatnih strojeva prema unaprijed pripremljenoj tehničkoj dokumentaciji, izrađivanje i kontrolu dijelova.

Profesori Srednje škole Oroslavje izvodili su teorijsku nastavu i vježbe, a program je uključivao i dio nastave kod poslodavca. Svi polaznici uspješno su  položili teorijski i praktični dio ispita te stekli uvjerenje o osposobljenosti. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba