SLAVONKA, NO KORIJENE VUČE IZ ZAGORJA: Nataša Tramišak (38), ministrica regionalnog razvoja i fondova EU u video intervjuu otkriva kako Zagorci stoje po povlačenju EU novca, koje općine i gradove treba pohvaliti, kako napreduje projekt "Sjever" te koji nas veliki projekti financirani EU novcem očekuju u bliskoj budućnosti

“Osim daljnjeg razvoja prometne infrastrukture i turizma, najveći potencijal Zagorja je u razvoju poljoprivrede i prehrambene industrije”

Objavljeno: 18.04.2021. zagorjeinternational

Ministrica regionalnog razvoja i EU fondova Nataša Tramišak (38), na tu je dužnost došla sredinom prošle godine s mjesta pročelnice Upravnog odjela za investicije, razvojne projekte i fondove Europske unije u Osječko – baranjskoj županiji. Osječanka i Slavonka, no mnogi ne znaju da svoje korijene vuče – iz Zagorja, točnije iz Klanjca. Bila je to prilika i poveznica da je, nakon što je nedavno posjetila Tuheljske Toplice, a potom i Krapinu i Budinščinu, posjetimo u Zagrebu u njenom ministarstvu, gdje nam je otkrila koja je točno njena veza sa Zagorjem, ali i da nam u video intervjuu odgovori na niz pitanja koja zanimaju Zagorce.

Upitali smo je tako kako ocjenjuje korištenje EU fondova otkad je ona ministrica, s obzirom na česte kritike kako Hrvatska povlači nedovoljno novca te kako na tom planu stoji Krapinsko – zagorska županija.
Pritom je pohvalila neke općine i gradove i neke projekte, a nas je zanimalo kada će ponovno velik broj zagorskih općina i gradova moći povući novac za svoje projekte, kao što su to mogli za dječje vrtiće iz mjera ruralnog razvoja, pa ih je zahvaljujući toj mjeri u Zagorju izgrađeno čak 17. Upitali smo je, s obzirom da su u Tuheljskim Toplicama nedavno održali i sastanak na tu temu, i o projektu “Sjever” te kako napreduju pregovori s petoricom župana sjevernih županija oko potpisivanja razvojnog sporazuma za projekt ‘težak’ najmanje dvije milijarde kuna, koji bi bio po uzoru na projekt “Slavonija, Baranja i Srijem”. Zanimalo nas je koliko je projekt Sjever realan, odnosno jesu li svi projekti pobrojani u njemu provedivi u smislu da se za njih može povući EU novac, a za kraj nas je zanimalo i koji veliki projekti financirani EU novcem očekuju Zagorce u bliskoj budućnosti.
Odgovore na ta i još neka zanimljiva pitanja koja se tiču Krapinsko – zagorske županije, ali i čitavog sjevera zemlje, pogledajte u video intervjuu:

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba