Vlasnicima želi olakšati prodaju proizvoda, pa se uključila u projekt "OPGovi Hrvatske"

Općina Bednja će financirati izradu internetske stranice za svoja 163 OPG-a

Objavljeno: 18.04.2021. zagorjeinternational

Kako bi bednjanski poljoprivrednici opstali, Općina im nastavlja pomagati. Dosad je pomoć pružala u vidu dodjeljivanja potpore za nabavu sjemenske robe, mineralnih gnojiva i loznih cijepova, a ove se godine uključila u projekt “OPGovi Hrvatske“ koji vlasnicima OPG-ova olakšavaju prodaju proizvoda.
Projekt provodi Udruga “Inovativni projekti“ zajedno s Hrvatskom zajednicom županija. Cilj projekta je samostalna izrada i upravljanje vlastitom stranicom za svaki pojedini OPG, s obzirom na to da je u RH registrirano 154.679 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, a samo rijetki od njih imaju izrađenu vlastitu stranicu putem koje mogu predstaviti svoju djelatnost.

Besplatna za vlasnike

Izrada internetske stranica za vlasnike OPG-ova je besplatna, a Općina Bednja se donacijom uključila u taj projekt, pa će za 163 bednjanska OPG-a financirati izradu internetske stranice.
Volonteri će osim besplatne izrade internetske stranice, vlasnicima OPG-a biti na raspolaganju za pružanje svih potrebnih informacija, ali i pružiti pomoć kod prijava na natječaje iz Programa ruralnog razvoja.

Više informacija

– OPG-ovi nemaju mogućnosti prezentirati sebe i svoje proizvode, a riječ je o doista kvalitetnim domaćim proizvodima. Stoga smo ih odlučili staviti na tzv. digitalnu kartu, omogućiti im da te proizvode prezentiraju, da o njima ljudi dobe što više informacija. Budući da je u tijeku iscrtavanje biciklističkih staza i staza za nordijske hodače, digitalna karta naših OPG-ova na području općine Bednja obuhvatit će i te rute, tako da će i biciklisti i hodači, odnosno, svi koji će posjetiti te rute, moći obići i naše OPG-ove i uživati u proizvodima naših proizvođača – rekao je načelnik Bednje Damir Poljak.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba