ODRŽANA SKUPŠTINA: Stjepan Joć i dalje predsjednik DVD-a Laz

Gasili požar u Svetištu, uspješno sudjelovali u više tehničkih intervencija, a upravo je njihov dom poslužio kao privremena lokacija za učenike iz PŠ Laz nakon potresa

Objavljeno: 18.04.2021. AB

U subotu je održana 83. redovna, ali i izborna skupština DVD-a Laz, koji djeluje u sklopu VZO Marija Bistrica, a trenutno broji 89 članova, od čega 30 djece i mladeži, piše RMB. Predsjednik je i dalje Stjepan Joć, a zapovjednik Damir Joć. Uz njih u Upravni odbor izabrani su Stjepan Topolovec, Dražen Mikuš, Petra Gabud, Ivica Joć i Vladimir Ček-Pezić. U Nadzorni odbor izabrani su Stjepan Gabud, Željko Čukelj i Drago MIkuš, a predstavnici u skupštini VZO Marija Bistrica bit će Stjepan, Damir i Ivica Joč, Dražen Mikuš i Petra Gabud. Zamjenik predsjednika bit će Stjepan Topolovec, tajnik Ivica Joć, a blagajnica Petra Gabud.

– Kad je u pitanju operativa u 2020. godini, šest vatrogasaca je sudjelovalo u intervenciji gašenja požara u Svetištu Majke Božje Bistričke, a pored toga bilježi se nekoliko tehničkih intervencija, vezanih uz sanaciju šteta od potresa, jedno odštopavanje cijevi za odvodnju, te COVID dežurstva. Tri člana osposobljena su za zvanje vatrogasac 1. klase, a četiri vatrogasca sa vozilom sudjelovala su na pokaznoj vježbi u Mariji Bistrici. Bilježi se i sudjelovanje na vatrogasnom i vojnom hodočašću u Mariji Bistrici, procesija na Tijelovo oko Crkve, put svjetla na Vinski Vrh pred blagdan Majke Božje Bistričke, kao i dežurstvo kod groblja na Sve Svete i kod Hodočašća konjskih zaprega u Mariju Bistricu. Dva člana bila su i na dislokacijama u Zatonu i na Dugom Otoku. Kako je u potresu jako stradala Područna škola Laz, upravo je Vatrogasni dom DVD-a Laz poslužio kao privremena lokacija za učenike, pa je uz pomoć Općine Marija Bistrica, Krapinsko – zagorske županije, ali i vlastitim sredstvima DVD-a Laz, dom uređen kako bi zadovoljavao sve potrebne uvjete za održavanje nastave – istaknuto je na skupštini, koja je održana prema epidemiološkim uvjetima, pa su od gostiju bili samo predsjednik Vatrogasne zajednica KZŽ i VZO Marija Bistrica Stjepan Skuliber, predsjednica Mjesnog odbora Laz Mirela Mikuš, kao izaslanica načelnik Josipa Miličkog te ravnatelj OŠ Marija Bistrica Dominik Karajić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba