Obrtnička komora Međimurske županije dodijelila je 31 novu majstorsku diplomu

TREĆI U RH PO BROJU DODIJELJENIH DIPLOMA: “U 2020. ne samo da bilježimo porast broja obrtnika, već i porast broja poduzetnika, broja zaposlenih te porast ukupnih prihoda i izvoza”

Objavljeno: 17.04.2021. zagorjeinternational

Obrtnička komora Međimurske županije dodijelila je 31 novu majstorsku diplomu na svečanosti održanoj u zgradi Scheier. Majstoricama i majstorima koji su položili ispit u svibnju i rujnu 2020. godine, diplome su uručili predsjednik Obrtničke komore Međimurske županije Boris Lukovnjak, međimurski župan Matija Posavec i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam MŽ Darko Radanović.
Majstorski ispit položili su: Damir Silaj, Jurica Okreša, Vjekoslav Uršanić, Zlatko Karlovčec, Matija Krnjak, Kornelija Papa, Saša Škvorc, Siniša Beč, Mihael Kos, Ivica Flinčec, Vlado Lovasić, Ivica Horvat, Dalibor Oršeki, Darko Kolarić, Igor Fodor, Darko Debelec, Ivan Gal, Vlado Lukša, Jasmin Mađarić, Robert Dolovski, Leonard Laptoš, Dejan Rainer, Melanija Đurkin, Robert Bužić, Željko Šoštarić, Petra Kuzmić-Marenčić, Karolina Šimag, Goran Habijan i Miroslav Štampar.

14 zanimanja

To je 29 novih majstora u 14 zanimanja: četiri automehaničara, pet bravara, jednog elektroinstalatera, tri elektromehaničara, jednog fasadera, jednu frizerku, jednu kozmetičarku, jednog mesara, jednog natkonobara, dvije pedikerke, dva plinoinstalatera, tri strojobravara, jednog tokara i pet vodoinstalatera, instalatera grijanja i klimatizacije. Posljednje tri godine čak 225 osoba položilo je majstorske ispite pri Obrtničkoj komori Međimurske županije, a Međimurska županija treća je po položenim ispitima u 2020. godini. U Gradu Zagrebu i Zagrebačkoj županiji ispit su položile 134 osobe, u Splitsko – dalmatinskoj županiji 67 osoba, dok je Međimurska županija treća s ukupno 66 osoba koje su položile u 2020. godini.
Potvrda je to dobre obrtničke klime u Međimurju, ali i kvalitetnog rada Obrtničke komore Međimurske županije, ističe predsjednik OK-a Boris Lukovnjak.

1526 obrtnika

Prema podacima iz Obrtnog registra, u Međimurskoj županiji trenutno je ukupno 1526 obrtnika. U 2020. godini otvorena su 173 nova obrta, 62 više u odnosu na 2019. godinu. – Promatrajući pokazatelje, broj obrtnika u Međimurju kontinuirano raste od 2013. godine. Unatoč izazovnoj godini, u 2020. ne samo da bilježimo porast broja obrtnika, već i porast broja poduzetnika, broja zaposlenih, porast ukupnih prihoda i izvoza – istaknuo je župan Matija Posavec, uputivši čestitke novim majstoricama i majstorima.
Međimurska županija intenzivno izdvaja sredstva u razvoj i unapređenje poduzetništva i obrta. U ožujku 2020. pripremila je plan mjera pomoći  gospodarstvu s ciljem pomoći i rasterećenja privatnog sektora na području županije, posebice obrtnika, poljoprivrednika, malih i mladih poduzetnika, a s većim dijelom mjera nastavlja se i u 2021. godini.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter