Stjepan Krklec kandidat je HDZ-a za načelnika Petrovskog

“Mnogo je planova, ali i mnogo volje i energije – učinimo zajedno našu općinu mjestom ugodnog življenja i zadovoljnih žitelja”

Objavljeno: 17.04.2021. zagorjeinternational

Na predstojećim lokalnim izborima, kandidat Hrvatske demokratske zajednice za načelnika Petrovskog bit će Stjepan Krklec, aktualni zamjenik načelnika.

Krklec iza sebe ima dugogodišnju političku karijeru i iskustvo. U dva je mandata bio vijećnik Općinskog vijeća, od 2009. godine zamjenik načelnika, a bio je i obnašatelj dužnosti načelnika, zbog iznenadne smrti Ivana Šanjuga.

Pitanje vodoopskrbe

U proteklom je razdoblju, kažu iz HDZ-a, Krklec aktivno sudjelovao u svim segmentima djelovanja u nadležnosti Općine, osobito u izgradnji i unaprjeđenju komunalne infrastrukture.

Među važnijim su projektima izgradnja vodovodne mreže u naseljima Štuparje, Svedruža, Rovno, Stara Ves, Mala Pačetina, i Mališi-Bešenski, saniranje klizišta u naseljima Gredenec, Podgaj Petrovski i Preseka Petrovska, zatim proširenje i uređenje groblja te izgradnja mrtvačnice i pristupne ceste, kao i modernizacija nerazvrstanih cesta, izgradnja javne rasvjete i uređenje vodotoka i odvodnih kanala.

Iako su realizirani brojni projekti, mnogo je toga što treba učiniti u narednom razdoblju, ističe Krklec.

– Što prije treba riješiti vodoopskrbu visoke zone s dvije nove vodospreme, a građevinska dozvola već je pred ishođenjem, dok je studija utjecaja na okoliš i ekološku mrežu predana Ministarstvu gospodarstva. Pred ishođenjem je i građevinska dozvola za vodoopskrbu Rumbaki-Bračevići, a spremna je dokumentacija za društveni dom u Štuparju, za prijavu na EU natječaje. Među planovima u nadolazećem razdoblju je nastavak izgradnje javne rasvjete u svim naseljima općine Petrovsko, kao i nastavak modernizacije nerazvrstanih cesta te sanacija preostalih klizišta – rekao je kandidat za načelnika.

Dodao je da Općina Petrovsko mora i dalje voditi brigu i o najmlađima i omogućiti im najbolji životni standard, kako bi ostali u svojoj općini, a ne razmišljali o odlasku.

Sretni i zadovoljni

– Želimo da naša djeca odrastaju zadovoljna i sretna, stoga nam je u planu izgradnja dječjih igrališta u svim naseljima u našoj općini, a nadamo se da ćemo u skoro vrijeme to i učiniti u Gredencu, Svedruži, Slatini Svedruškoj i Staroj Vesi te izgraditi poučnu stazu i dječje igralište u suradnji s planinarskim društvom Brezovica. Za naše školarce ćemo, u suradnji sa Županijom, izgraditi školsku sportsku dvoranu, a uz postojeće subvencije u socijalnom programu i obrazovanju, izmjenama proračuna sufinancirat će se i učenički i studentski domovi. Osim toga, u planu nam je i rješavanje širokopojasnog interneta, odnosno uvođenje besplatnog interneta na brojnim lokacijama, kao što je prostor DVD-a Petrovsko, Osnovna škola Petrovsko i Područna škola Slatina, zatim igralište Pečki, Društveni dom Štuparje i planinarski dom Brezovica – rekao je Krklec i poručio:

– Mnogo je planova, ali i mnogo volje i energije da se sve nabrojeno, pa i više od toga, u narednom razdoblju realizira, stoga se nadam da će mi birači ukazati svoje povjerenje, kako bismo zajedničkim snagama Općinu Petrovsko učinili mjestom ugodnog življenja i zadovoljnih žitelja.

Potpora Krkelcu stigla je i od kandidata HDZ-a za krapinsko – zagorskog župana i načelnika Krapinskih Toplica Ernesta Svažića koji je naglasio da on osobno Krkleca poznaje kao neumornog borca za interese Općine i njenih mještana na svim instancama. – Stjepan Krklec je kandidat s dugogodišnjem stažem rada za opće dobro i zaslužuje povjerenje mještana – zaključio je Svažić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba