Mario Antonić kandidat je HDZ-a za načelnika Huma na Sutli

HUM MAMO RADI: “Dat ću sve od sebe da Hum bude ponosan dio Zagorja, Hrvatske, mjesto divnih i društvenih ljudi, gdje svi rado dolaze i u koje se svi rado vraćaju“

Objavljeno: 17.04.2021. zagorjeinternational

HDZ-ov Mario Antonić predstavio je svoju kandidaturu za načelnika Huma na Sutli, naglasivši pritom da će prioritet biti projekt izravnih potpora za podizanje životnog standarda.

Anotnić je diplomirao strojarstvo, magistrirao ekonomiju, radio u Ministarstvu gospodarstva, surađivao s Europskom unijom, i to želi iskoristiti da u Humu stvori bolji životni standard.

– Živimo u iznimno teškim i izazovnim vremenima koje od nas svakodnevno traži jako vodstvo, znanje, stručnost i povezanost s Vladom Republike Hrvatske, ali i stručnjacima te regionalnim vođama i gospodarstvenicima iz zemalja Europske unije i svijeta – rekao je Antonić.

Istaknuo je da je Hum na Sutli zadnjih desetak godina bio talac loše i nepromišljene politike i izgubljenih prilika.

– Jako smo loši po povlačenju novaca koji je na raspolaganju iz Europske unije, po prometnoj infrastrukturi, stanogradnji, vrijednosti nekretnina među najlošijima smo u Hrvatskom zagorju. Moramo naprijed, moramo i možemo puno bolje! – poručio je HDZ-ov kandidat za načelnika.

Uskrsnica i božićnica

Među prvim potezima, najavio je besplatne vrtiće, školsku kuhinju i školski prijevoz za svu djecu te projekt izravnih potpora za podizanje životnog standarda.

– Mjere sadržane u našem paketu za roditelje osnovnoškolaca i djecu jasličke i vrtićke dobi kreirane su upravo s ciljem podizanja obiteljskog standarda. Za srednjoškolce i humske studente osigurat ćemo dodatne općinske stipendije te stvarati uvjete za njihovo obrazovanje i stjecanje znanja i vještina koje će pridonijeti razvoju cijelog našeg Huma – kazao je Antonić i najavio dio programa posvećen starijima.

– Jedna od konkretnih mjera koje ću odmah uvesti je sklapanje skupne police dodatnog zdravstvenog osiguranja za sve umirovljenike u Humu na Sutli. Time će svakom umirovljeniku godišnje ostati više od 900 kuna u njihovim novčanicima. To je konkretna mjera kojom se povećava životni standard naših umirovljenika. Uz to ćemo svakom našem umirovljeniku isplatiti uskrsnicu i božićnicu u iznosu od 500 kuna. Izgradit ćemo moderan, suvremen dom umirovljenika na području općine, a potrebna sredstva osigurat ćemo iz fondova Europske unije te javno privatnim partnerstvima – rekao je.

Antonić je najavio i ulaganja u prometnu infrastrukturu, gradnju stanova za mlade, rješenje katastarskih upisa i urbanistička rješenja, veću brigu za razvoj turizma, kulture, sporta i udruga te veću uključenost mještana u odlučivanje o projektima.

Podršku Mariju Antoniću u kandidaturi za načelnika pružio je i HDZ-ov kandidat za krapinsko – zagorskog župana Ernest Svažić.

Prilaz gospodarskoj zoni

– Gorući problem Huma na Sutli, prilaz gospodarskoj zoni, riješen je uz pomoć Vlade Republike Hrvatske i veliki angažman Marija Antonića. Uvjeren sam da će kao općinski načelnik Mario i njegov tim u sinergiji s Vladom RH realizirati program koji su zacrtali za Hum na Sutli – poručio je Svažić.

Na kraju, Antonić je poručio:

– U ovim izazovnim vremenima dat ću sve od sebe da Hum bude ponosan dio Hrvatskog zagorja, Hrvatske, mjesto divnih i društvenih ljudi, mjesto gdje svi rado dolaze i u koje se svi rado vraćaju. Pozivam sve Humčanke i Humčane da glasaju za mene, da zajedno realiziramo program za sve nas. Na kraju, zahvaljujem svima, prije svega svojoj obitelji, najbližima, prijateljima i kolegama na podršci koja nikad ne izostane. Sad je bitno. Jer volimo Hum na Sutli. Hum mamo radi!

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba