Predsjednik DVD-a Druškovec dobio je jedno od najvećih vatrogasnih priznanja za životno djelo koje dodjeljuje Hrvatska vatrogasna zajednica

Rajku Jutriši uručena “Povelja i plaketa s likom Đure Deželića“

Objavljeno: 16.04.2021. zagorjeinternational


Glavni vatrogasni zapovjednik RH Slavko Tucaković u četvrtak je u prostorima Dobrovoljnog vatrogasnog društva Druškovec svečano uručio “Povelju i plaketu s likom Đure Deželića“ Rajku Jutriši, piše Radio Marija Bistrica. Svečanosti organiziranoj prema epidemiološkim mjerama, prisustvovali su načelnik Huma na Sutli Zvonko Jutriša, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Krapina Marijan Lovrenčić, članovi DVD-a Druškovec te članovi iz preostala triju društava Vatrogasne zajednice općine Hum na Sutli – DVD-ova Straža, Klenovec i Prišlin – Hum.
Radi se o jednom od najvećih vatrogasnih priznanja za životno djelo koje dodjeljuje Hrvatska vatrogasna zajednica.
Rajko Jutriša, rođen 20. ožujka 1956. godine u Druškovcu Humskom, obnaša dužnost tajnika Vatrogasne zajednice Krapinsko – zagorske županije, a član je Dobrovoljnog vatrogasnog društva Druškovec. Po zanimanju je vatrogasni časnik I. klase.
U svome DVD-u od 2009. godine obnaša dužnost predsjednika. Tajnik je u njemu bio od 1992. do 2009. godine, a zapovjednik od 1978. do 1984. godine.
Tajnik u općinskoj Vatrogasnoj zajednici bio je od 1993. do 1995. i od 2001. do 2017., a trenutno je pri kraju prvog mandata kao predsjednik Zajednice. Od 2013. godine aktivni je član Odbora Hrvatske vatrogasne zajednice za informativno – promidžbenu i nakladničku djelatnost, ali i član Odbora za osposobljavanje Vatrogasne zajednice Krapinsko – zagorske županije – 1994. godine bio je jedan od osnivača VZKZŽ-e.
Među njegovim zaslugama svakako je uređenje vatrogasnog doma DVD-a Druškovec, zatim nabava vatrogasnih vozila i vatrogasne opreme, prijem novih članova u društvu te  školovanje vatrogasnih kadrova i rad s vatrogasnom mladeži. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba