Obilježavanje Dana planeta Zemlje

ODAZOVITE SE: Općina Radoboj ove subote organizira akciju čišćenja divljih odlagališta otpada

Objavljeno: 16.04.2021. zagorjeinternational

Sa željom da mještane potaknu na promišljanje o važnosti očuvanja okoliša i na odgovornije ponašanje prema prirodi, Općina Radoboj obilježit će Dan planeta zemlja ove subote, organiziranjem čišćenja divljih odlagališta otpada na području općine. Okupljanje je u 8 sati ispred Hiže vinove loze, a akcija će se održati uz pridržavanje svih epidemioloških mjera. Općina će osigurati radne rukavice i maske za sve sudionike.
Inače, Dan planeta Zemlje obilježava se 22. travnja u više od 190 zemalja svijeta, kada se raznim događajima i akcijama nastoji skrenuti pozornost ljudi na opasnost koja prijeti životu na Zemlji zbog klimatskih promjena i globalnog onečišćenja.

– Nažalost, u posljednje vrijeme sve smo više svjedoci kako naši šumarci postaju odlagališta različitog otpada – neupotrebljivih kućanskih aparata, raznih plastičnih posuda koje nam više ne služe u kućanstvu, građevinskog otpada. Sve što nam ne treba, mi jednostavno odbacujemo i to često puta na neprimjeren način, ne razmišljajući o tome kako time nanosimo štetu prirodi, a i sebi samima, odnosno, našim potomcima. Pozivamo sve koji imaju saznanja o ilegalnim odlagalištima otpada, da ih prijave na e-mail [email protected] ili na broj telefona 049/349-109 ili 049/349-110. Naš je izbor život u skladu s prirodom. Pridružite nam se! – poručuju iz Općine Radoboj.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba