"NAŠ LJEPŠI ZLATAR!": Gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan - Pentek objavila je kandidaturu za drugi mandat na čelu grada

POVUKLI PREKO 30 MIL. KUNA ZA PROJEKTE: “Zlatar je od grada bez vizije i projekata, postao grad koji se promijenio nabolje i spreman je za još bolje”

Objavljeno: 15.04.2021. zagorjeinternational

Gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan – Pentek objavila je kandidaturu za drugi mandat na čelu grada, pod motom “Naš ljepši Zlatar!” Njezino priopćenje prenosimo u cijelosti.

Otvoreni grad

– Protekle četiri godine su, usprkos svim izazovima, Zlatar pokrenule od grada bez vizije i projekata, do grada koji se promijenio nabolje i spreman je za još bolje. Zlatar je danas grad s mnogim realiziranim projektima, puno njih koji su započeli i s brojnim planovima za sljedeće razdoblje. Slika našeg Zlatara svakim danom je ljepša nego prije. Slika je to grada u kojem je lijepo živjeti i na koji smo ponosni pred drugima. Došli smo do toga zajedno. Hvala mom cijelom timu te najviše svima vama koji ste davali pohvale, prijedloge, ali i konstruktivne kritike kojima pokazujete da vam je stalo. Ponekad je bilo teško, financijske mogućnosti su ograničene, ali pokazala sam da možemo, povlačenjem sredstava, više nego duplo povećati proračun i provoditi razne investicije. Osim infrastrukturnih projekata, poseban naglasak nam je bio na mlade i djecu jer želimo da mlade obitelji ostanu ovdje. Tako smo povećavali sredstva za novorođene, stipendije, sufinanciranje vrtića, uveli školu plivanja, omogućili ljetovanja za učenike trećih razreda i brojne druge projekte. Ulagali smo u sva područja, jer slika našeg grada mora biti cjelovita, slika zadovoljnih ljudi. Prvi smo grad u Zagorju koji je uveo transparentnost. Važno mi je da imate uvid u trošenje sredstava, a idemo i korak dalje i uvodimo Zlatar – otvoreni grad. Naše međusobno povjerenje važno je za daljnji napredak. Sve ću napraviti da nitko više ništa ne skriva i da se više nikada ne ponovi vrijeme u kojem smo bili “grad slučaj”. Dogradili smo dječji vrtić, asfaltirali nogostupe, parkirališta, počeli izgradnju novih mostova, sanirali klizišta, uređivali parkove, radili nogostupe, hortikulturno uređivali grad, označivali ulice i naselja, radili dječja igrališta, vježbališta, doveli nove trgovačke centre te stvorili nova radna mjesta kako bismo imali kompletnu ponudu u našem gradu. Pokrenuli smo LED rasvjetu i u prvoj fazi proširili postojeću te završili natječaj za novu u naseljima i ulicama koji je nisu imali – kaže gradonačelnica.

Snaga i odlučnost

– Ovo su samo neki od brojnih projekata koji mijenjaju kompletnu vizuru našeg grada. Povukli smo preko 30 milijuna kuna za projekte, a na dodatnih 30 milijuna kuna investicija sudjelujemo kao partner. Bilo je i teških trenutaka, kad su želje jedno, a mogućnosti su ograničene. Zajedno smo ih prebrodili kako smo najbolje znali. Bilo je i trenutaka kad mi je došlo da od svega ovoga odustanem zbog ljudi koji su vrlo grubo vrijeđali mene i moje bližnje te silnu energiju trošili da me ocrne. Nažalost, radi se o ljudima koji, i kad su bili u prilici, nisu ništa učinili za razvoj grada, već im je samo vlast na pameti. Međutim, vaša podrška mi je dala snage i odlučnosti da im pokažem još više kako se voli grad i da ne odustajem. Vjerujem da ću vaše povjerenje kao gradonačelnica dobiti i za sljedeće četverogodišnje razdoblje. Znam da smo na dobrom putu te zbog toga želim i dalje zajedno s vama graditi naš ljepši Zlatar – poručila je Jasenka Auguštan -Pentek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba