Nakon sjednice Znanstvenog savjeta Vlade, Davor Božinović istaknuo je:

“Postojeće mjere koje danas istječu ostaju na snazi i dalje – ovisno o situaciji donosit će se strože“

Objavljeno: 15.04.2021. zagorjeinternational

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović nakon održane sjednice Znanstvenog savjeta Vlade, rekao je kako neće biti ozbiljnijeg pooštravanja mjera na nacionalnoj razini te će se postojeće mjere produžiti, piše Jutarnji list.

-Upravo je završio sastanak Znanstvenog savjeta RH. S članovima uz predsjednika Vlade smo bili ministar Beroš, Capak, profesorica Markotić, kolega Frka Petešić i moja malenkost. To je bio jedan sadržajan i konstruktivan sastanak gdje se ukazalo na ozbiljnost situacije s koronom u EU i Hrvatskoj. Razgovarali smo o trendu ove bolesti danas u svijetu gdje vidimo različite rezultate i različite podatke koji dolaze iz raznih dijelova svijeta. Važno je za cjelokupnu javnost da shvati ovo je pandemija ne samo po značenju te riječi nego doslovno jer je zahvatila svaki kutak svijeta. Danas je istek mjera na nacionalnoj razini i produžit ćemo ih u izričaju u kojem jesu na snazi. Postoji mogućnost dodatnog angažiranja s nacionalne razine. Članovi savjeta su danas i pohvalili taj pristup prema županijama – rekao je Davor Božinović, pa istaknuo kako će županijski stožeri s Nacionalnim pratiti situaciju po županijama.

– Ovisno o situaciji će se donositi strože mjere. Opcija strožih mjera nije isključena, ona je možda u ovom trenutku isključena na nacionalnoj razini. Imate županije koje imaju nisku incidenciju, županije koje su krenule s oštrijim mjerama i već se vide rezultati postupanja i nema puno logike donositi nacionalnu mjeru koja će biti stroža i primjenjivati se u županijama koje su krenule sa zahtjevima prema Nacionalnom stožeru da im se uvedu restriktivnije mjere. Te mjere se donose uz suglasnost Stožera i odluku donosi Nacionalni stožer – istaknuo je Božinović, pa dodao kako će biti dovoljno doza cjepiva za procjepljivanje stanovništva.

-Nakon što je premijer osigurao 740 tisuća dodatnih doza Pfizera, čuli ste dobri vijesti iz Bruxellesa o dodatnih 50 milijuna na razini EU za 2. tromjesečje, broj cjepiva neće biti upitan kad govorimo o procjepljivanju stanovništva- zaključio je Božinović.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba