UMJETNOST JE U VELIKOM STILU STIGLA U NAJVEĆI TRGOVAČKI CENTAR U EU: Dan uoči obljetnice rođenja Leonarda Da Vincija, otvorena je izložba “Svaki dan ART“, Maje Vukine Bogović, Mateje Harapin i Martine Harapin

SURADNICE I PRIJATELJICE: Tri talentirane zagorske umjetnice prve izložile svoje radove u novootvorenoj umjetničkoj galeriji Westgate Shopping Cityja

Objavljeno: 14.04.2021. zagorjeinternational

Kako bi obilježili Svjetski dan umjetnosti, koji se obilježava 15. travnja, a ujedno i rođendan Leonarda Da Vincija, u Westgate Shopping Cityju je otvorena izložba umjetničkih radova“Svaki dan ART“, koju potpisuju tri vrlo svestrane umjetnice: Maja Vukina Bogović, Mateja Harapin i Martina Harapin.

Odjevni predmeti

Maju, Mateju i Martinu veže dugogodišnja suradnja i prijateljstvo. Svestrane umjetnice će posjetiteljima približiti djela koja pričaju priču kroz svijet animalizma, unikatnog dizajna, apstraktnih slika, koketirajući između crteža, forme, boje i medija. Iako se ove tri umjetnice razlikuju stilskim izričajem, zajedno tvore jednu suvremenu i aktualnu priču koja će svakako biti primijećena.
Naime, Maja je nagrađivana akademska slikarica-grafičarka s preko tridesetak skupnih i petnaestak samostalnih izložbi u zemlji i inozemstvu, osim slikarstva bavi se ilustracijom i dizajnom. Mateja je magistra edukacije likovne kulture te također redovito izlaže, dizajnira i radi ilustracije, a Martina je dizajnerica koja djeluje pod umjetničkim imenom Maar’s, kreirajući individualne i personalizirane odjevne predmete, šivane od unikatno oslikanih materijala.
Izložba je smještena na katu Westgate Shopping Cityja, gdje posjetitelji mogu uživati u izloženim umjetničkim radovima. Naime, ovaj prostor je odnedavno prenamijenjen baš u svrhu galerijskog prostora te će biti dom mnogim budućim umjetničkim projektima.

Mladi umjetnici

– Sve tri naše umjetnice su iz Zagorja, a, kao što ja to volim reći, Westgate se nalazi u srcu Zagorja, i jedno je kulturno, društveno i gospodarsko središte našeg lijepog Zagorja. Ovo je jedna spektakularna izložba, a drago mi je što krećemo upravo s naše tri domaće umjetnice. Zašto kažem krećemo? Pa zato što će upravo prostor u kojem se danas nalazimo sljedeći jako dugi period biti nova galerija koja se nalazi u sklopu trgovačkog centra Westgate. Ovdje ćemo priliku dati ne samo već etabliranim umjetnicima, a kojih će biti, već i mladim umjetnicima koji možda nemaju mogućnost odlaziti u poznate, velike muzeje i galerije, predstaviti se na velikim pozornicama. Drago mi je što mi kao najveći trgovački centar u Europskoj uniji, s preko šest milijuna posjetitelja na godišnjoj razini, možemo otvoriti tu jednu veliku pozornicu. I na osobnoj se razini veselim umjetnosti i svemu onome u čemu ćemo uživati u narednom periodu – rekao je Marko Župa, voditelj komunikacija Westgate Shopping Cityja.  
Izložba se može razgledati do 16. svibnja u radnom vremenu trgovačkog centra, dakle, od 10 do 21 sat,  i to – sasvim besplatno.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba