Alen Runac najavio najvažniju demografsku mjeru koju će provesti kao budući gradonačelnik Varaždina

“U Varaždinu će vrtići biti besplatni za svu djecu“

Objavljeno: 13.04.2021. zagorjeinternational

Kandidat za gradonačelnika Varaždina, Alen Runac održao je press konferenciju na kojoj je najavio najvažniju demografsku mjeru koju će provesti kao budući varaždinski gradonačelnik – besplatan vrtić za svu djecu na području grada te izgradnju novih vrtića.

-Na prvi dan mog radnog odnosa kao gradonačelnik Varaždina naložit ću pokretanje svih potrebnih procesa koji će u najkraćem mogućem roku omogućiti potpuno besplatan vrtić za svu djecu u gradu. Isto tako, inicirat ćemo izgradnju novih dječjih vrtića, pogotovo onih za koje imamo gotovu projektnu dokumentaciju. Dokaz da mi to znamo i možemo jest 13 novo izgrađenih i dograđenih dječjih vrtića u našem proteklom mandatu u Varaždinskoj županiji – rekao je Alen Runac, pa istaknuo kako se s pitanjem demografske krize koja sve više uzima maha do sad nije odgovorilo na zadovoljavajući način i kako je dužnost gradske vlasti da pomogne mladim obiteljima.

Pomoć mladim obiteljima

-U Hrvatskoj se možemo pohvaliti besplatnom osnovnom školom, besplatnom srednjom školom pa i besplatnim visokim obrazovanjem u određenoj mjeri. Ono što nitko ne vidi jest da zapinjemo tamo gdje smo najosjetljiviji, na najmanjoj, jasličkoj i vrtićkoj djeci. Mladim obiteljima, roditeljima, upravo je u tim počecima najskuplje i najteže. Posebice ako imaju dvoje i više djece. Neki kažu da je vrtić jeftin, samo 35 kuna dnevno. Ja kažem da je to preveliki trošak za roditelje s kojim se teško suočavaju, a nemaju izbora. Zato ću omogućiti besplatan vrtić za sve naše mališane s područja Varaždina – rekao je Runac.

Napomenuo je kako je u planiranju provedbe ove mjere, u suradnji sa saborskim zastupnicima, već obavio potrebne razgovore u Vladi Republike Hrvatske.

Model za cijelu Hrvatsku

-Unaprijed želim odgovoriti na zlonamjerne komentare poput onog “tko će to platiti?“. S našim saborskim zastupnicima Damirom Habijanom i Anđelkom Stričakom već sam obavio potrebne razgovore u Vladi Republike Hrvatske koja će nas, bez sumnje, podržati i u ovoj plemenitoj namjeri. Uvjeren sam da će ova mjera dugoročno postati model za cijelu Hrvatsku. A oni koji su dosad vodili Grad dobro znaju da se to već odavno trebalo učiniti ili neka me demantiraju. Neka naše građane pogledaju u oči i kažu im da to nije moguće – odlučno će Runac.

Konferenciji su prisustvovali i saborski zastupnici Damir Habijan te Anđelko Stričak, ujedno kandidat za župana Varaždinske županije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba