Općina Radoboj jedna je od prvih u KZŽ postala "prijatelj djece", zahvaljujući skrbi za potrebe onih najmlađih

Plaćanja vrtića oslobođeno je treće i svako sljedeće dijete u obitelji, Općina sufinancira rano učenje engleskog, a redovito ulaže i u izgradnju i održavanje igrališta

Objavljeno: 13.04.2021. zagorjeinternational

Općina Radoboj dobila je status općine prijatelja djece još 2012. godine i bila je među prvim općinama u Krapinsko – zagorskoj županiji s tom titulom. Priznanje je to općinama koje skrbe o potrebama svojih najmlađih sugrađana, ali i poticaj da prilikom osmišljavanja projekata i aktivnosti koje se provode na području općine, uvijek budu uključene potrebe djece.

59 mališana

Kako doznajemo iz Općine Radoboj, ondje dječji vrtić trenutno pohađa 59 mališana. Kako bi se roditeljima s troje i više djece olakšalo financiranje vrtića, Općina je 2019. godine donijela odluku kojom je plaćanja učešća u ekonomskoj cijeni programa oslobođeno treće i svako daljnje dijete iz obitelji s troje i više djece iz istog kućanstva, koje koristi redoviti program dječjeg vrtića, ukoliko su i druga djeca iz obitelji korisnici redovitog programa dječjeg vrtića ili su na redovnom školovanju. Do tada je vrijedila odluka kojom je bilo određeno da je plaćanja učešća oslobođeno svako treće i daljnje dijete koje pohađa dječju vrtić, a ovakvom, novom odredbom, obuhvaćena su djeca neovisno o dobi i tome pohađaju li dječji vrtić. Na ovaj način željelo se pomoći roditeljima s troje i više djece i zbog uvođenja ove mjere, boravak u dječjem vrtiću besplatan je za desetero djece s područja općine.
Uz to, Općina Radoboj sufinancira i rano učenje engleskog jezika za djecu predškolske dobi koji se provodi u Dječjem vrtiću “Škrinjica”. Postotak sufinanciranja ovog programa jednak je postotku financiranja ekonomske cijene programa dječjeg vrtića i trenutno ga pohađa 13-ero djece.

PŠ Jazvine

Osim pomoći kod financiranja boravka u dječjim vrtićima, Općina Radoboj redovito ulaže sredstva u izgradnju i održavanje igrališta za najmlađe mještane. Tako su prošle godine nabavljena nova igrala za dječje igralište kod Područne škole u Jazvinama, a ove godine planira se postavljanje antistres podloge na ovom igralištu te na igralištu u Kraljevcu Šemničkom i zaselku Mikši. Također se planira do kraja travnja završetak uređenja igrališta u zaselku Malogorski, kako bi igralište spremno dočekalo obilježavanje predstojećeg Praznika rada.
Kako bi i postojeća igrališta bila sigurna za igru, a sukladno planu radova na održavanju komunalne infrastrukture, ovih su dana započeli radovi na uređenju igrališta u zaselku Miljani. Uređeni su čempresi, učvrsnuta je ograda, a idući tjedan nastavljaju se radovi bojanjem ograde i igrala te zamjenom pijeska u pješčaniku, kako bi po dolasku lijepog vremena igralište spremno dočekalo najmlađe mještane.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba