Vozačica (20) jurila 216 km/h, motociklist (30) 186km/h, a dvojica (55 i 30) vozila s 1,54 i 2,67 promila alkohola u krvi

Dvoje prebrzih već napunilo državni proračun s 10.000 kuna, dok bi ovi koji su ‘napuhali’ to mogli učiniti s čak 31.000 kuna – svi ostaju bez vozačke

Objavljeno: 12.04.2021. Alen Brodar

U petak oko 19.10 sati, na A2 kod Svetog Križa Začretja, policijski službenici su prilikom nadzora prometa presretačem utvrdili kako 20-godišnjakinja upravlja osobnim vozilom brzinom od 216 km/h, na dijelu prometnice gdje je brzina kretanja prometnim znakom ograničena na 130 km/h. Zbog počinjenog prekršaja, protiv vozačice je podnesen prekršajni nalog s novčanom kaznom od 5000 kuna i izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom “B” kategorije u trajanju od jedan mjesec.
Zatim u subotu oko 17.10 sati, na DC 205 kod Dubrovčana, policijski službenici su također prilikom nadzora prometa presretačem utvrdili kako je 30-godišnjak upravljao motociklom brzinom od 186 km/h, na dijelu prometnice gdje je brzina kretanja prometnim znakom ograničena na 70 km/h. Zbog počinjenog prekršaja, protiv vozača će biti podnesen prekršajni nalog s novčanom kaznom od 5000 kuna i izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom “A” kategorije u trajanju od jedan mjesec.
Isto tako u subotu, oko 23.50 sati u Zlataru, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zaustavili osobno vozilo kojim je upravljao 55-godišnjak, za kojeg je utvrđeno kako upravlja osobnim vozilom s 1,54 promila alkohola u organizmu i to bez položenog vozačkog ispita. Određeno mu je zadržavanje u prostorijama policije do prestanka djelovanja alkohola. Protiv njega će biti podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu zbog počinjenih prekršaja s ukupnom predloženom novčanom kaznom u iznosu od 21.000 kuna i zabranom upravljanja motornim vozilom “B” kategorije u trajanju od šest mjeseci.
U nedjelju oko 14 sati u Vrtnjakovcu, policijski službenici su zaustavili osobno vozilo kojim je upravljao 30-godišnjak, za kojeg je utvrđeno kako upravlja osobnim vozilom s 2,67 promila alkohola u organizmu. Određeno mu je zadržavanje u prostorijama policije do prestanka djelovanja alkohola te će protiv vozača biti podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu zbog počinjenog prekršaja s predloženom novčanom kaznom od 10.000 kuna i zabranom upravljanja motornim vozilom “B” kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba