Načelnica Mača Mladenka Mikulec o aktualnim radovima i planovima za buduće razdoblje

Uređuje se prostor buduće teretane u potkrovlju zgrade NK Gaj, a dobro napreduju i radovi na dječjem vrtiću

Objavljeno: 11.04.2021. zagorjeinternational

Na području Mača nedavno je obnovljeno krovište zgrade NK Gaj Mače, a trenutno se uređuje prostor buduće teretane u potkrovlju. Preko LAG-a, za taj je projekt odobreno 148.000 kuna iz EU fondova, a njegova ukupna vrijednost je preko 260.000 kuna.
Kako je za Radio Stubicu rekla načelnica Mladenka Mikulec, napreduju i radovi na dječjem vrtiću, a u tijeku je uređenje unutrašnjosti. Ujedno kreće i uređenje odvodnje i okoliša zgrade, a pripremaju se i pravni akti koji su potrebni za otvaranje vrtića. Podsjetimo, vrijednost projekta je 9,9 milijuna kuna, pri čemu je iz EU fondova odobreno sedam milijuna kuna.
U narednom razdoblju slijedi asfaltiranje triju lokalnih cesta. Iz Ministarstva regionalnog razvoja za tu je svrhu odobreno 100.000 kuna. Slijedi i presvlačenje asfaltnog sloja na cesti Kuti – Grabe, faza II, a sredstva iz natječaja Ministarstva graditeljstva još uvijek se očekuju.
U planu za ovu godinu je i sanacija klizišta Kunići u Velikom Bukovcu te kod groblja u Maču. Hrvatske vode su odobrile 65 posto iznosa, što je 800.000 kuna od ukupne investicije. Planira se i izgradnja vodovodne mreže Vrhovčak, a projekt sufinanciraju Općina, Krapinsko – zagorska županije i Zagorski vodovod.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba