Dašak povijesti Desinića bit će predstavljen u Varaždinskoj županiji

U Galeriji Dvora Trakošćan ovog četvrtka se otvara izložba “Veliki Tabor u 20. stoljeću”

Objavljeno: 11.04.2021. zagorjeinternational


U Galeriji Dvora Trakošćan, u četvrtak s početkom u 18 sati, održat će se, u skladu s epidemiološkim mjerama, otvorenje izložbe “Veliki Tabor u 20. stoljeću“ autorice Renate Dečman, povjesničarke i kustosice Dvora Veliki Tabor.
Izložba je priređena u Dvoru Veliki Tabor u studenome 2018., a u Galeriji Dvora Trakošćan gostovat će dva mjeseca i moći će se razgledati do 15. lipnja.
Izložbom je prezentiran stari grad – njegova monumentalna arhitektura, sanacijski radovi vršeni na objektu te namjena. Također, predstavljeni su njegovi vlasnici i događaji koji su se u dvoru odvijali tijekom 20. stoljeća. Navedeno razdoblje obilježeno je propadanjem Velikog Tabora, no, s druge strane, također i razvijanjem svijesti o njegovom velikom značaju za hrvatsku i svjetsku kulturnu baštinu.
Posjetitelji izložbe imat će priliku razgledati 88 eksponata – brojne fotografije i razglednice, slike Otona Ivekovića, knjige, časopise, predmete iz Etnografske zbirke Dvora Veliki Tabor koje je prikupio Josip Štimac, kao i druge predmete koji svjedoče o životu u Velikom Taboru u tome razdoblju.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba