Ministarstvo kulture i medija i ove godine Općini Bednja dodijelilo bespovratnih pola milijuna kuna

“Novac ćemo uložiti u uređenje i opremanje objekta u cilju prenamjene postojeće kino dvorane u polivalentni kulturni centar bednjanskog govora”

Objavljeno: 11.04.2021. zagorjeinternational

Ministarstvo kulture i medija odobrilo je Općini Bednja 500.000 kuna bespovratnih sredstva za projekt nastavka izgradnje, odnosno rekonstrukcije i prenamjene postojeće kino dvorane u polivalentni kulturni centar bednjanskog govora.
Općini je Ministarstvo prošle godine osiguralo isti iznos za prvu fazu ovog projekta, a riječ je o sredstvima koja se dodjeljuju u okviru poziva za financiranje javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za programe izgradnje, rekonstrukcije, adaptacije i opremanja kulturne infrastrukture.
Prošlogodišnja sredstva uložena su u građevinske radove, dok će se ovogodišnja iskoristiti za uređenje i opremanje objekta.

– U izgradnji je nova kino dvorana na mjestu stare, koja je srušena krajem prošle godine. Nova suvremena dvorana dio je cjelovitog projekta pod nazivom “Polivalentni centar bednjanskoga govora“, čiju je važnost prepoznalo Ministarstvo kulture. Grade se novi temelji suterenskog prostora sa zidovima, kao pretpostavka za radove koji će se odvijati u idućim fazama. Plan je da objekt u konačnici uredimo i opremimo kao višenamjenski centar koji će u svom sastavu imati kino dvoranu, galeriju, funkcionalne prostore za rad udruga, prostorije za razne edukacije, prijem gostiju i protokolarni rad – pojasnio je načelnik Damir Poljak.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba