U Humu na Sutli u tijeku su radovi na prvoj fazi prometnog rješenja Donjeg Huma

NOVA VIZURA CENTRA: “Mi nemamo trga ili parkove, ali sada ćemo imati novu šetnicu s LED rasvjetom, nova parkirališta i uređenu prometnicu i prostor oko kino dvorane, vrtića i škole”

Objavljeno: 11.04.2021. Alen Brodar

U Humu na Sutli u tijeku su radovi na prvoj fazi prometnog rješenja Donjeg Huma, odnosno obnove i rekonstrukcije samog centra općine, koje podrazumijeva nove pješačke staze, parkirališta i uređenje same prometnice, na potezu od graničnog prijelaza, odnosno kino dvorane, prema Dječjem vrtiću “Balončica, sve do OŠ Viktora Kovačića”.

Ozbiljan zahvat

– Riječ je o potpuno novom rješenju parkirališnog prostora i dijela za pješačku stazu, a postavit će se i potpuno nova parkovna rasvjeta te će se sve kompletno presvući novim asfaltnim slojem. To je jedan ozbiljan zahvat i ovo je tek prva etapa rješavanja uređenja Donjeg Huma, koja bi trebala biti gotova do ljeta. Na jesen, najkasnije u proljeće sljedeće godine, slijedi druga etapa tog projekta – najavio je načelnik Huma na Sutli Zvonko Jutriša.

Prva faza projekta košta oko milijun kuna, a do završetka projekta trebat će, otkriva načelnik, još najmanje toliko.

– Za financiranje te druge faze pokušat ćemo potražiti dodatne izvore financiranja, za prvu fazu dobili smo 250.000 kuna od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, kroz potpore za brdsko – planinsko područja – kaže Jutriša te dodaje da će po završetku projekta centar Huma na Sutli dobiti jednu novu vizuru.

Lijep ugođaj

– Tu smo imali svega i svačega, nažalost čak i ruševnih improviziranih objekata, svojevrsno ruglo u samom centru. No sada smo sve to počistili, urazumili su se svi da to treba maknuti, da tome nije mjesto ovdje i da vizura ispred kino dvorane, vrtića i škole mora biti drugačija nego što je bila do sada. Bit će tu i šetnica s novom LED rasvjetom. Mi nemamo trga ili parkova, ali mislim da ćemo s ovim rješenjem postići jedan novi lijepi ugođaj za sve koji će se ovdje naći, bilo kao prolaznici, bilo kao domaći – zaključio je Jutriša.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba