USUSRET SVJETSKOM DANU UMJETNOSTI: Westgate otvara izložbu “Svaki dan ART"

ODMORITE OD SHOPPINGA UZ UMJETNIČKA DJELA: Povodom rođendana Leonarda Da Vincija zajedno izlažu tri svestrane umjetnice – Maja Vuković Bogović te Mateja i Martina Harapin

Objavljeno: 10.04.2021. AB

Kako bi obilježili Svjetski dan umjetnosti, koji se obilježava 15. travnja, a ujedno je i rođendan Leonarda Da Vincija, Westgate Shopping City otvara izložbu umjetničkih radova. Izložbu “Svaki dan ART“ potpisuju tri vrlo svestrane umjetnice: Maja Vukina Bogović, Mateja Harapin i Martina Harapin.

Maju, Mateju i Martinu veže dugogodišnja suradnja i prijateljstvo. Svestrane umjetnice će posjetiteljima približiti djela koja pričaju priču kroz svijet animalizma, unikatnog dizajna, apstraktnih slika, koketirajući između crteža, forme, boje i medija. Iako se ove tri umjetnice razlikuju stilskim izričajem, zajedno tvore jednu suvremenu i aktualnu priču koja će svakako biti primijećena.

Naime, Maja je nagrađivana akademska slikarica-grafičarka s preko tridesetak skupnih i petnaestak samostalnih izložbi u zemlji i inozemstvu, osim slikarstva bavi se ilustracijom i dizajnom. Mateja je magistra edukacije likovne kulture te također redovito izlaže, dizajnira i radi ilustracije, a Martina je dizajnerica koja djeluje pod umjetničkim imenom Maar’s, kreirajući individualne i personalizirane odjevne predmete, šivane od unikatno oslikanih materijala.

Izložba će biti smještena u prekrasnom prostoru, na katu Westgate Shopping Cityja, gdje će posjetitelji moći uživati u izloženim umjetničkim radovima. Naime, ovaj prostor je odnedavno prenamijenjen baš u svrhu galerijskog prostora te će biti dom mnogim budućim umjetničkim projektima.

– Westgate Shopping City jedini je shopping centar koji se može pohvaliti ovakvim galerijskim prostorom. Plan nam je ugostiti mnoge poznate ali i mlade umjetnike koji još traže svoj put ka umjetničkoj sceni. Na taj način ćemo im dati priliku da izlože svoje radove, poticati razvoj umjetnosti ali i našim posjetiteljima omogućiti da u shopping dodaju dašak umjetnosti – rekla je kustosica izložbe Ivana Lunko, na koju se nadovezala Maja Vukina Bogović:

– Iznimno smo sretne što će naša zajednička priča obilježiti Svjetski dan umjetnosti i uvesti nas sve zajedno u buđenje prirode, čula i donijeti inspiraciju za oplemenjivanje svakodnevnog života. Divan je osjećaj raditi nešto drugačije i novo te na ovakav način približiti svijet umjetnosti posjetiteljima Westgate Shopping Cityja- rekla je Vukina Bogović.

Izložbu “Svaki dan ART“ možete pogledati na katu centra, nasuprot Germania Casinu. Izložba će biti otvorena od 15. travnja, a ulaz je besplatan.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba