Župan Željko Kolar održao prijem za za Dražena Jagečića iz Oroslavja, hrvatskog branitelja koji je prije 30 godina ranjen u akciji Plitvice i kojega je nedavno predsjednik RH odlikovao Redom hrvatskog križa

KRVAVI USKRS: “Prošlo je 30 godina, ali sjećanja su ostala, posebno na prvu poginulu žrtvu u ratu, našeg Josipa Jovića. Ponosan sam što sam sudjelovao u toj akciji“

Objavljeno: 10.04.2021. zagorjeinternational

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar u petak je održao prijem za Dražena Jagečića iz Oroslavja, hrvatskog branitelja koji je prije 30 godina ranjen u akciji Plitvice i kojega je nedavno predsjednik RH Zoran MIlanović odlikovao Redom hrvatskog križa.

Kolar je tom prilikom Jagečiću uručio zahvalnicu za iskazanu hrabrost, čast i junaštvo te doprinos stvaranju i obrani samostalne i suverene Republike Hrvatske.

– Nakon što je predsjednik Republike Hrvatske i vrhovni zapovjednik oružanih snaga Zoran Milanović  Dražena Jagečića odlikovao Redom hrvatskog križa, iskoristio sam priliku da u svoje ime i u ime naših Zagorki i Zagoraca još jednom zahvalim Draženu na njegovom doprinosu u stvaranju slobodne i neovisne Hrvatske. Ovaj brižni otac troje djece zaista je jedan prekrasni primjer “običnog“ čovjeka koji je stvarao hrvatsku državu i našu noviju povijest. Nakon ranjavanja na Plitvicama, vratio se na ratište, kasnije je u Ministarstvu unutarnjih poslova odradio radni staž i nakon toga otišao u mirovinu. U ime svih nas još jednom zahvaljujem Draženu na svemu što je napravio u Domovinskom ratu, bilo mi je zadovoljstvo ovim skromnim prijemom i zahvalnicom simbolično pokazati našu zahvalnost – poručio je župan Kolar.

Jagečić je rekao je da je počašćen prijemom kod župana i lijepim riječima. – Čast mi je primiti ovu zahvalnicu, njome se još jednom pokazalo da branitelji nisu zaboravljeni. Iskreno, prošlo je 30 godina od te akcije, a sjećanja su ostala, kao od jučer, nisu izblijedila, tu su i sjećanja na prvu poginulu žrtvu u Domovinskom ratu, to je naš Josip Jović. Ponosan sam što sam bio u obrani suvereniteta RH i u toj akciji “Krvavi Uskrs“, gdje sam ranjen – istaknuo je Dražen Jagečić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba